Βασιλένα Μητσιάδη: Τέλη Φεβρουαρίου παραδίδεται η νέα λαϊκή αγορά

Για τα έργα που εκτελεί αυτή την εποχή ο Δήμος και τα οποία θα αναμορφώσουν την πόλη τα προσεχή χρόνια, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση και τον Δημήτρη Παδιό, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασιλένα Μητσιάδη.

Όπως τόνισε η κ. Μητσιάδη, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα έργα στη υπό διαμόρφωση λαϊκή αγορά, η οποία αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση σε παραγωγούς και καταναλωτές, περί τα τέλη Φεβρουαρίου. Αυτές τις μέρες τοποθετούνται οι τέντες-σκέπαστρα πάνω στη νησίδα, ενώ αναμένονται το επόμενο διάστημα οι κατάλληλες διαμορφώσεις των πεζοδρομίων στις οδούς Ηρώων Αλβανικού Μετώπου και 28ης Οκτωβρίου.

«Προτιμήσαμε να βάλουμε τέντα στη λαϊκή αγορά, η οποία μετά το πέρας της λαϊκής θα μαζεύεται από το προσωπικό ασφαλείας που θα υπάρχει στο χώρο, ακριβώς γιατί θέλαμε να υπάρχει άπλα, ανοιχτός ορίζοντας και χρώμα, στοιχεία που θα αναδεικνύουν το χώρο και όχι μια βαριά κλειστή κατασκευή που θα τον περιορίζει. Τις ώρες μη λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, ο χώρος θα μπορεί να φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις όπως π.χ. μια παρουσίαση βιβλίου.

Στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου ο επόμενο διάστημα είναι η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και του Ληθαίου, η δημοπράτηση των οδών Καρδίτσης και Κονδύλη, η μετατροπή της πρώην ΤΑΞΥΠ σε ιστορικό μουσείο, όπως επίσης και η ανάπλαση του λόφου του Προφήτη Ηλία και η αξιοποίηση του τουριστικού περιπτέρου, που παραμένει κλειστό επί χρόνια.

Σε ερώτηση για τα προβλήματα που παρουσιάζει σε αρκετά σημεία το οδικό δίκτυο εντός της πόλης, η κ. Μητσιάδη αρκέστηκε να πει πως «Θα ήταν άστοχο από την μεριά μας, να προβούμε τώρα σε ασφαλτόστρωση κάποιων δρόμων και ύστερα να έρθει να σκάψει η ΔΕΥΑΤ, για την εγκατάσταση του νέου δικτύου. Θα περιμένουμε πρώτα να ολοκληρωθούν αυτές οι ενέργειες από πλευράς της και ύστερα θα ακολουθήσει το σχεδιάγραμμα όλων των ασφαλτοστρώσεων. Γνωρίζουμε πολύ καλά όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και όλα θ λυθούν στην ώρα τους».