Βασικές συμβουλές για τη συντήρηση των τροφίμων σας

Ο πιο βασικός τρόπος για να είμαστε σίγουροι για τα τρόφιμα που καταναλώνουμε είναι τα συντηρούμεμε τον σωστό τρόπο. Το κάθε τρόφιμο, μάλιστα, έχει διαφορετική αντιμετώπιση όσον αφορά τη συντήρησή του.

Δείτε παρακάτω μερικούς τρόπους για να συντηρήσετε συγκεκριμένα τρόφιμα με μεγαλύτερη ασφάλεια…

1. Τυρί

Είναι προτιμότερο να τυλίγετε το τυρί σας με λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Καλύτερα να αποφεύγετε το αλουμινόχαρτο και την πλαστική μεμβράνη και να μην εκθέτετε το τυρί σε οξυγόνο, γιατί θα στεγνώσει.

2. Κόκκινα μπαχαρικά

Πάπρικα, πιπέρι καγιέν και τσίλι σε σκόνη, θα παραμείνουν φρέσκα και θα διατηρήσουν το ζωηρό κόκκινο χρώμα τους αν εκτίθενται σε φως και θερμότητα.

3. Βούτυρο

Για να συντηρήσετε το βούτυρό σας παραπάνω μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη. Αυτό θα αποτρέψει τη αλλοίωσή του και την απορρόφηση μυρωδιών από τα άλλα τρόφιμα στο ψυγείο. Στο ψυγείο το βούτυρο μπορεί να συντηρηθεί για περίπου τέσσερις μήνες ενώ στην κατάψυξη για περίπου ένα χρόνο.

4. Μέλι

Το γυάλινο βάζο είναι ιδανικό για αποθήκευση μελιού αφού το γυαλί είναι ουδέτερο υλικό και επιπλέον ο καταναλωτής μπορεί να ελέγχει το χρώμα, τη ρευστότητα και την καθαρότητά του προϊόντος. Φροντίστε να φυλάσσετε τα γυάλινα βάζα ή και μπουκάλια σε θερμοκρασία δωματίου -μεταξύ 10°C και 20°C- σε δροσερό, ξηρό, σκοτεινό, άοσμο χώρο. Δε χρειάζεται να το βάλετε στο ψυγείο, εξάλλου το μέλι είναι σίγουρα πιο εύκολο στη χρήση όταν δεν έχει υποστεί ψύξη. Το βάζο με το μέλι πρέπει επίσης να φυλάσσεται μακριά από το φως του ήλιου. Προτιμήστε ντουλάπια κουζίνας ή ράφια που δεν βρίσκονται πολύ κοντά σε θερμότητα και δεν ανοίγουν πολύ συχνά.

baby.gr