Βαγγέλης Μπούτας για τους μικρομεσαίους αγρότες της Θεσσαλίας

mpoutas laiki sys

Βαγγέλης Μπούτας προς τους μικρομεσαίους αγρότες της Θεσσαλίας:
«Είναι μεγάλη κατάκτηση η λαϊκή συμμαχία που πετύχαμε στην κινητοποίηση του περασμένου Φλεβάρη»

Στην ανάγκη να συνεχιστούν, ακόμα πιο μαζικά, πιο δυναμικά, με καλύτερη οργάνωση και συντονισμό οι αγροτικοί αγώνες για την ανατροπή της της ΚΑΠ και, γενικότερα, της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων αναφέρεται ο Βαγγέλης Μπούτας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” μιλώντας σε συγκεντρώσεις και περιοδείες στα χωριά του Θεσσαλικού κάμπου.
” Είναι μεγάλη κατάκτηση η λαϊκή συμμαχία που πετύχαμε στην κινητοποίηση του περασμένου Φλεβάρη. Χρειάζεται, ως αγροτικό κίνημα, να επιμείνουμε σ’ αυτή, καθώς αποδείχτηκε ότι δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας» τονίζει χαρακτηριστικά ο Β. Μπούτας
Στις συζητήσεις για το τι κίνημα και αγώνες χρειάζονται από πλευράς των αγροτών και όλου του λαού επισημαίνει: «Τα μπλόκα ανέδειξαν κι ένα σοβαρό ζήτημα που πρέπει να το πάρουμε υπόψη στην δράση μας από δω και πέρα. Έγινε σαφές ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει όλα τα αντιλαϊκά-αντιαγροτικά μέτρα που έχουν αποφασιστεί, την πολύ χειρότερη νέα ΚΑΠ για το 2015 – 2020, ανεξάρτητα από την αγανάκτηση του κόσμου και τις αντιστάσεις του λαϊκού κινήματος.
Κι αυτό μπορεί και το πετυχαίνει, όσο οι αγωνιστικές αντιστάσεις είναι κατώτερες των αναγκών, η συμμετοχή στους αγώνες μικρή και η οργάνωση του λαϊκού κινήματος αδύνατη.
Χρειάζεται να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας, να βάλουμε τα δυνατά μας για να σπάσουμε το κλίμα απογοήτευσης που έχει αγκαλιάσει μεγάλο τμήμα των φτωχών αγροτών, οι οποίοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να ζήσουν πλέον με την γη που διαθέτουν και υπάρχουν τάσεις αποστράτευσης από τους αγώνες, αφού δεν μπορούν να δουν την δική τους «σωτηρία» σε αυτούς. Χρειάζεται να κατανοηθεί ότι έχουμε κοινά συμφέροντα με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.
Για να μπορέσουμε να μπούμε πιο επιθετικά, πιο αποτελεσματικά στους αγώνες, απαιτείται η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος. Έχουμε θέσει ως άμεσο στόχο να δημιουργηθεί τουλάχιστον ένας νέος Αγροτικός Σύλλογος σε κάθε Νομό στην διάρκεια της χρονιάς που διανύσουμε και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τον πετύχουμε. Επιδιώκουμε την συγκρότηση και λειτουργία Αγροτικών Συλλόγων που θα αποτελούν τον κύριο μαζικό φορέα στο χωριό και θα πρωτοστατούν σε κάθε πρόβλημα που αφορά την ζωή των κατοίκων στην ύπαιθρο.
Η ίδια η φύση του καπιταλισμού τον κάνει πιο επιθετικό απέναντι στα λαϊκά στρώματα και κάνει τον αγώνα μας πιο πολιτικό. Αυτό σημαίνει πως δεν αρκεί η προβολή και διεκδίκηση μόνο οικονομικών αιτημάτων, πρέπει να ανοίγει δρόμους, να συνδέει το κάθε πρόβλημα με την γενικότερη πολιτική που το γεννά.»
Για το τι πρέπει να απασχολήσει την αγροτιά και το λαό μπροστά στις εκλογές του Μάη ο Β. Μπούτας θέτει ξεκάθαρα το ζήτημα:
« Προκύπτει το ερώτημα: Με ποια πολιτική μπορούμε να έχουμε κάποιες λύσεις; Με την πολιτική που στηρίζει τους βιομηχάνους, τους μεγαλεμπόρους, τους τραπεζίτες, ή αυτή που στηρίζει τα συμφέροντα των εργατών και φτωχών αγροτών; Ο αγρότης και η αγρότισσα της βιοπάλης πρέπει να καταλάβουν: ο αγώνας στα μπλόκα, όσο ηρωικός και να είναι, όσο μαζικός και να είναι, δεν θα είναι αποτελεσματικός αν δεν συνοδεύεται από γενικότερες ανατροπές και αλλαγές και στην συνείδηση τους. Δεν μπορεί να παλεύει ηρωικά, να φεύγει με κάτι άμεσο, ή όχι, από τα μπλόκα και μετά να στηρίζει με την ψήφο, την στάση του τα ίδια κόμματα και πολιτικές που αντιπάλευε τόσες μέρες στον δρόμο. Με αυτό τον τρόπο στηρίζει τις δυνάμεις που οδηγούν σε νέα αντιαγροτικά μέτρα και αφαίμαξη του εισοδήματος του.
Στις εκλογές πρέπει να εκφραστεί και με την ψήφο του, να την αξιοποιήσει ως όπλο και ως συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων στα μπλόκα. Να καταψηφίσει τα κόμματα που στηρίζουν και εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές, που στηρίζουν με ευχολόγια ή σπέρνοντας αυταπάτες την ΚΑΠ που τους ξεκληρίζει και να ψηφίσει, παντού, τους υποψήφιους του ΚΚΕ»

Από το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

.