Βαγγέλης Μπούτας από τα Μεγάλα Καλύβια

488890

«Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι ποιανού τα συμφέροντα υπηρετεί κάθε ψηφοδέλτιο, κάθε κόμμα, κάθε υποψήφιος, και όχι αν είναι ωραίος, νέος, καλός γιατρός, ή γενικά αγωνιστής.»

Τα Μεγάλα Καλύβια επισκέφτηκε ο Βαγγέλης Μπούτας υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Μαζί του βρέθηκαν η Βάσω Μπακάση υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων και ο Γιώργος Καΐκης υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων .
Κατά τη διάρκεια των επίσκεψής τους μίλησαν σε συγκέντρωση, όπου είχαν την ευκαιρία ν’ αναπτυχθεί πλούσια συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής, στους οποίους ανέδειξαν τη σημασία των υποψηφιοτήτων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το δήμο Τρικκαίων .
Χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μπούτας τόνισε:

«Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι ποιανού τα συμφέροντα υπηρετεί κάθε ψηφοδέλτιο, κάθε κόμμα, κάθε υποψήφιος, και όχι αν είναι ωραίος, νέος, καλός γιατρός, ή γενικά αγωνιστής.
Να το σκεφτούμε: θα μπορούσε η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης να περπατήσει αν δεν βάζανε τα δυνατά τους τόσα χρόνια τώρα, δήμοι, περιφέρειες, που πλειοψηφίες έχουν αυτές οι δυνάμεις.

Αυτοί, οι διαχειριστές σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, που σήμερα εμφανίζονται σαν ακομμάτιστοι, άφθαρτοι, μιλάνε για τη διαφορετική διαχειριστική αντίληψη, κι άλλα τέτοια. Δε μας λένε όμως ότι υλοποίησανε μέχρι κεραίας όσα είπε η Ευρωπαϊκή Ένωση! Πού πήγανε τόσα χρόνια τα κοινοτικά κονδύλια, που φυσικά είναι δικά μας χρήματα, των λαών της Ευρώπης, δεν μας τα χάρισε κανείς. Μήπως πήγανε σε έργα για λαϊκή κατοικία, για κατασκευές με βάση τις λαϊκές ανάγκες, για αθλητισμό, για δημιουργία σύγχρονων υποδομών και δρόμων; βεβαίως, θα σας πούνε πάνε και σε αυτά, όμως πρέπει να πληρώσετε, όπως στα διόδια. Μήπως πήγανε σε έργα αντιπλημμυρικής- αντισεισμικής προστασίας; Όχι βέβαια. Πάνε όπου είναι οι ανάγκες του κεφαλαίου, οι ανάγκες του ανταγωνισμού και πάνε αγοράζοντας πάμφθηνα την εργατική δύναμη που θα δουλέψει εποχικά σε τέτοια έργα, με πεντάμηνα, δίμηνα. Αυτό γίνεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 εκατομμυρίων ανέργων. Αυτό γίνεται και εδώ. Και δε θα μπορούσε να γίνει χωρίς τους κρίκους της περιφέρειας και των δήμων, χωρίς τον Καλλικράτη, που όλοι τους υποστηρίζουν.
Να τιμωρηθούν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, όσοι εξαπατούν λέγοντας ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει «των λαών»

Γι αυτό θέλουμε δύναμη, στηρίξτε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η αντίθεση, η αγανάκτηση, πιάνει τόπο μόνο αν γίνει ψήφος που θα στοχεύει στον αντίπαλο, που έχει πολλά πρόσωπα, να στοχεύει σε όλα του τα πρόσωπα! Ισχυρή εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση, για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, για την συγκέντρωση δυνάμεων για την ριζική ανατροπή, για να βγει ενισχυμένος ο λαός!»

.