Βαλάντης Τσιούτσιας: Είναι μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε καλά!

Άρθρο του Βαλάντη Τσιούτσια

Συνδημότισσες  και Συνδημότες,

Όλοι μας γινόμαστε τον τελευταίο καιρό μάρτυρες μίας θλιβερής πραγματικότητας, καθώς βλέπουμε την εκλογική διαδικασία να έχει μετατραπεί σε ένα πεδίο μάχης με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, που δεν τιμούν όσους τα προκαλούν και απογοητεύουν τον κάθε έντιμο δημότη που επιθυμεί με καθαρή ψυχή και συνείδηση να αποφασίσει στις εκλογές του Μάη, για το καλό του Δήμου μας!

Είναι λυπηρό που ακόμη και σ’ αυτή την τόσο κρίσιμη για τον Δήμο μας στιγμή, παραμένουν οι κραυγαλέες ιδιοτέλειες, ενώ είναι φανερό ότι έχουν στρατευθεί διάφοροι «πρόθυμοι» για να δώσουν παράταση σ’ αυτή τη φθοροποιό παθογένεια στην οποία συμπυκνώνονται όλα τα «μελανά σημεία»…. «Πρόθυμοι στρατευθέντες», οι οποίοι υποτιμούν τους συνδημότες μας πιστεύοντας εκ του πονηρού πως είναι ευάλωτοι σε διάφορες ζυμώσεις…. Όμως, μάλλον δεν γνωρίζουν την δυναμικότητα της ψυχής και του πνεύματος των συνδημοτών μας. Και δικαιολογημένα την αγνοούν ή μάλλον αδιαφορούν ή ακόμη καλύτερα φοβούνται να την αναγνωρίσουν, καθώς προσπαθούν μόνο να εκμεταλλευθούν την συνείδησή των συνδημοτών μαςκαι να την χειριστούν προς το συμφέρον τους,με αποτέλεσμα να έχουν διαμορφώσει μία εντελώς εσφαλμένη και προσβλητική εντύπωση για τους δημότες του Δήμου μας, οι οποίοι εμφανίζονται ως έρμαια της κάθε είδους υπόσχεσης ή παροχής…….. Που νομίζουν όμως πως απευθύνονται;

Φίλες και Φίλοι

Αν κάτι ορθώνεται στις μέρες μας ως σοβαρή απαίτηση και ισχυρή αξίωση, είναι μια ισχυρή απάντηση που θα σταματήσει τον εκτροχιασμό του Δήμου και τον πάσης φύσεως  διαφθορά.

Η επαναφορά της αξιοπρέπειας και των ΑΞΙΩΝ  είναι πια ΕΠΙΤΑΓΗ και ΕΥΘΥΝΗ όλων μας, για να μη χρεώνουμε εκ των υστέρων λάθη και άλλοθι σε άλλους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος μας δεν χρειάζεται «εραστές» κούφιων υποσχέσεων και κυρίως, έχει το σθένος να αποφασίζει μόνος και κατά συνείδηση!

Έχει ανάγκη από έντιμους «εργάτες».

Έχει ανάγκη από Δημοτικούς Συμβούλους που θα σηκώσουν τα μανίκια και θα δουλέψουν με στόχο να βγάλουν τον Δήμο και τους Δημότες απ’ τα αδιέξοδα.

Έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα εμπνεύσουν .

Έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα μάχονται για το συμφέρον του συνόλου και όχι μόνο «των ημετέρων».

Οι Δημότες δεν ξεχνούν ότι οι περιπέτειές τους, όσο αφορά τα Δημοτικά, οφείλονται σε υποσχέσεις που δεν έχουν ηθικούς φραγμούς,  στην αδράνεια της Δημοτικής Αρχής, στην έλλειψη σχεδιασμού, τη μη ιεράρχηση στόχων για ισομερή ανάπτυξη των Δ. Διαμερισμάτων, αλλά και στις υπόγειες διαδρομές που ακολουθήθηκαν…….

Οφείλονται στις τόσες αβλεψίες, ελλείψεις και παραλείψεις που από μόνες τους επιβάλλουν την αλλαγή πορείας.

Ευτυχώς ή δυστυχώς (βάλτε το επίρρημα που σας ταιριάζει) είμαστε μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε καλά.

Γνωρίζουμε και πρόσωπα και καταστάσεις.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά προβάλλει εντονότερα η ανάγκη να βάλουμε τέλος σ’ αυτή την «αμαρτωλή» κατάσταση που προσβάλλει όλους μας.

Αυτή η θλιβερή κατάσταση είναι μόνο στο χέρι μας να «εξωραϊσθεί».

Θα ανεχτούμε να συνεχιστείαυτή η έκπτωση ΑΞΙΩΝ;

Θα το επιτρέψουμε;

Δεν θα αντισταθούμε;

Φίλες και Φίλοι

Δίνοντας το χέρι σε ένα έκαστο ξεχωριστά και κοιτώντας σας στα μάτια, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε οι εκφραστές της αξιοπρέπειας, των ΑΞΙΩΝ  και  της ευθύνης που έχουμε όλοι μας απέναντι σ’ αυτή την εξαθλίωση και εξαχρείωση που κάποιοι επέλεξαν αβίαστα ή όχι να προσδεθούν.

Βέβαια, τα λόγια δεν μπορεί να είναι έντιμα παρά μονάχα όταν αποδείχνονται.

Και θα ’ρθει η ώρα των αποδείξεων.

Γι’ αυτό είμαστε εδώ – εκφράζοντας και τις δικές σας ανησυχίες και επιθυμίες- να επιχειρήσουμε να δώσουμε ένα τέλος σ’ αυτό το τέλμα που πληγώνει το Δήμο και τους Δημότες του.

Φίλες και Φίλοι

Εφόσον δεχόμαστε πως υπάρχουν ΑΞΙΕΣ και δεν πρέπει να «τσαλακώνονται» είναι στο χέρι μας και ευθύνη όλων μας όχι μόνο να τις περιφρουρούμε αλλά και να τις υπερασπιζόμαστε με όλα τα μέσα και του τρόπους που μπορούμε.

Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στα μηνύματα που τους δίνουμε.

Το χρωστάμε στον ίδιο μας τον εαυτό.

 

Με εκτίμηση