Βαλάντης Τσιούτσιας: Αγέλες αδέσποτων ζώων στην Πύλη

Εξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι της Πύλης με τις αγέλες αδέσποτων ζώων. Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν πλέον να περπατήσουν στην περιοχή. Τα παιδιά φοβούνται να κυκλοφορήσουν είτε ως πεζοί, είτε ως ποδηλάτες.

Οι γονείς αγωνιούν μέχρι να φτάσουν τα παιδιά τους στις σχολικές μονάδες. Πλέον, αποφεύγουν οι γονείς και οι παππούδες να βγάζουν βόλτα τα μωρά με τα καρότσια τους. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές όπου υπάρχει καταγραφή συμβάντων, από επιθέσεις αδέσποτων σκύλων.

Αντίστοιχο πρόβλημα έχει αναφερθεί κατά καιρούς από δημότες σε άλλες Τοπικές Κοινότητες όπως της Φήκης, της Ελάτης, των Στουρναραίικων, της Πηγής κ.α. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που παραθέτουμε από αγέλες σκύλων σε διάφορες περιοχές της έδρας του Δήμου Πύλης.

Η Δημοτική Αρχή, για ακόμα μια φορά είναι απούσα. Δεν έχει λάβει καμία μέριμνα για την αντιμετώπιση του συνεχώς αυξανόμενου προβλήματος, με αποτέλεσμα πλέον να δημιουργούνται συχνά αγέλες. Η παράταξή μας έχει επισημάνει αρκετές φορές το πρόβλημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Δήμαρχε, πότε σκέφτεστε να ασχοληθείτε με το θέμα, όταν θα υπάρξουν θύματα;

  • Σας θέτω προ των ευθυνών σας, αν κάποια αγέλη αδέσποτων σκύλων επιτεθεί και κατασπαράξει άνθρωπο.
  • Σας θέτω προ των ευθυνών σας, αν κάποιος άνθρωπος κακοποιήσει αδέσποτο ζώο για να γλιτώσει τη ζωή του.
  • Σας θέτω προ των ευθυνών σας αν προκληθεί ατύχημα με διερχόμενα οχήματα.

Και όλα αυτά… εξαιτίας της αδιαφορίας σας!!!

Adespota (2)

Adespota (3)

Adespota (4)

Adespota (5)

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δήμου Πύλης

και της δημοτικής παράταξης «Πύλη ΑΞΙΩΝ»

Βαλάντης Τσιούτσιας