Βαγγέλης Αγγελάκης: 1 στις 5 επιχειρήσεις έβαλε λουκέτο την περίοδο της πανδημίας

Για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην αγορά και για τις σοβαρές επιπτώσεις που έφερε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η πανδημία, μίλησε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων και Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Βαγγέλης Αγγελάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης του στην ενημερωτική εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Παδιός κάθε Σάββατο στον FM 100 Ράδιο Ζυγός.

Όπως τόνισε ο κ. Αγγελάκης οι συνέπειες της πανδημίας στην αγορά είναι τραγικές, αφού σε πανελλήνιο επίπεδο 1 στις 5 επιχειρήσεις δεν κατάφερε να ανοίξει μετά το lockdown που επιβλήθηκε την περασμένη άνοιξη. Η κυβέρνηση μπορεί να πήρε κάποια μέτρα για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε καμία όμως περίπτωση αυτά δεν είναι αρκετά για να καταστήσουν βιώσιμα και πάλι τις επιχειρήσεις και το εμπόριο, καθώς υπάρχει μεγάλη πτώση του τζίρου παντού και τα μέτρα αυτά θα έπρεπε να έχουν παρθεί χθες και όχι για το αύριο.

Σε τοπικό επίπεδο ο Πρόεδρος των ΕΒΕ     Τρικάλων προέβλεψε πως αν συνεχιστεί σε βάθος χρόνου αυτή η κατάσταση με την πανδημία, θα βάλουν λουκέτο και άλλες επιχειρήσεις όλων των κλάδων και θα υπάρξει έκρηξη της ανεργίας, δεδομένου και τη μη τέλεσης του «Μύλου των Ξωτικών», που παραδοσιακά στήριζε πολλές τοπικές επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο. Αν ο Δήμος διασπείρει στην πόλη κάποιες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις το διάστημα των γιορτών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, ίσως αυτό να βοηθήσει σε μερική αναθέρμανση της αγοράς, υπογράμμισε ο κ. Αγγελάκης.