Τυρόπιτα με φέτα και ξερή μαντζουράνα

Aπαραίτητη σε ένα γιορτινό τραπέζι, αυτή η αρωματική τυρόπιτα με μαντζουράνα. Επίσης είναι και το καλύτερο πρωινό αλλά και ένα πλήρες κυρίως πιάτο μαζί με μια σαλάτα.

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Για να ετοιμάσουμε την τυρόπιτα με μαντζουράνα κάνουμε ως εξής: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χτυπημένο γιαούρτι, τη φέτα, τη μαντζουράνα, τα αυγά, αρκετό πιπέρι και το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Πίτα

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και επιλέγουμε είτε την κλασική λειτουργία φούρνου (πάνω-κάτω) είτε τη λειτουργία του αέρα.
  2. Αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με το ελαιόλαδο και στρώνουμε τα 4 χωριάτικο φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, καλά λαδωμένα το καθένα ξεχωριστά.
  3. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζουμε με τα άλλα 4 φύλλα, επίσης καλά λαδωμένα το καθένα ξεχωριστά.
  4. Τυλίγουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά.

gastronomos.gr