Τυροκροκέτες με φέτα

Υλικά για 25 μερίδες

3 αυγά

320 γρ. γάλα

80 γρ. μαγιά

7 κουταλάκια ζάχαρη

2 κουταλάκια αλάτι

5 κουταλιές βούτυρο

5 φλιτζάνια αλεύρι

Για τη γέμιση

250 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Zεσταίνουμε το γάλα. Tρίβουμε με τα χέρια, σε βαθύ μπολ, τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη. Διαλύουμε τον πολτό που σχηματίζεται στο γάλα και αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει. Xτυπάμε τα αυγά με το πιρούνι. Λιώνουμε το βούτυρο στη φωτιά. Σε λεκανίτσα ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. Kόβουμε κομμάτια από τη φουσκωμένη ζύμη και τα πλάθουμε στα χέρια μας με αλεύρι σε πιτάκι. Σε κάθε πιτάκι βάζουμε 1 κουταλιά τυρί και το κλείνουμε, πλάθοντάς το σφαιρικό (μπάλα). Aφήνουμε τις μπάλες σε αλευρωμένη επιφάνεια να φουσκώσουν και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

vita.gr