Τυρί : Αυτό στέφθηκε το καλύτερο παγκοσμίως για το 2019

Το καλύτερο τυρί στον κόσμο για το 2019, παράγεται στο Όρεγκον των ΗΠΑ και ονομάζεται Rogue River Blue.

Το μπλε τυρί από το τυροκομείο Rogue Creamery απέσπασε το βραβείο για το καλύτερο τυρί στα World Cheese Awards, που διοργανώνονται κάθε χρόνο, εδώ και 32 χρόνια.

Σκληρός ανταγωνισμός

Το Rogue River Blue αναδείχθηκε μέσα από 3804 τυριά από συνολικά 42 χώρες ενώ εκείνα που έφτασαν στα «προημιτελικά» των 16 ήταν από την Ιταλία, την Ελβετία, την Γαλλία και την Βρετανία.

Η «αυστηρή» διαδικασία ωρίμανσης του μέσα σε σπηλιές επί 9 με 11 μήνες και το τύλιγμα στην συνέχεια σε αμπελόφυλλα της ποικιλίας Syrah, τα οποία προηγουμένως έχουν βυθιστεί σε λικέρ αχλαδιού, αποτελούν μερικά από τα στοιχεία που το ανέδειξαν νικητή.

«Γευστικό πάρτι»

Χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός ότι ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής το χαρακτήρισε ως ένα «γευστικό πάρτι» ενώ επαίνεσε τις «διαφορετικές τάσεις, την ισορροπία, τις πικάντικες νότες του, την γλυκάδα του».

Η τιμή του καλύτερου τυριού στον κόσμο, όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα του τυροκομείου του, φτάνει τα 75 δολάρια για 560 γραμμάρια ενώ το «κεφάλι», βάρους 2 κιλών και 300 γραμμαρίων, κοστολογείται στα 235 δολάρια.

in.gr