Τυρένιο σκορδόψωμο σε μπαγκέτα

Υλικά

  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα ή παλαιωμένο κασέρι ή πεκορίνο, χοντροτριμμένο
  • 6 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 1 μπαγκέτα, γαλλική ή χωριάτικη
  • 1/3 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 μεγάλη ή 2 μικρές σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ψάχνετε το τέλειο συνοδευτικό ή ορεκτικό; Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το τυρένιο σκορδόψωμο σε μπαγκέτα με λίγα υλικά και απίθανη γεύση. Ταιριάζει υπέροχα και σε σαλάτες. Χρησιμοποιήστε στη συνταγή τα παρακάτω σκεύη και εργαλεία:

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνoυμε τον φούρνο στους 200°C. Κόβουμε την μπαγκέτα στη μέση και το καθένα από τα 2 κομμάτια σε λοξές φέτες, χωρίς να φτάσουμε όμως μέχρι κάτω – οι φέτες πρέπει να μείνουν ενωμένες στο κάτω μέρος.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λιωμένο σκόρδο με το βούτυρο, λίγο αλατοπίπερο και ρίγανη έως ότου γίνουν ωραίο μείγμα, και με ένα μαχαίρι το αλείφουμε στην μπαγκέτα, ανάμεσα στις φέτες που κόψαμε, και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 3

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και βάζουμε επάνω τις κομμένες μπαγκέτες. Πασπαλίζουμε τριμμένο τυρί σε όλα τα ανοίγματα και τα κλείνουμε να κολλήσουν. Προσθέτουμε τριμμένο τυρί από πάνω και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε το σκορδόψωμο ζεστό στο τραπέζι,  μαζί με σαλάτα ή άλλα ορεκτικά.

 

olivemagazine.gr