Φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό τσουρέκι γεμιστό με σοκολατένια πάστα καρυδιού. Δεν θα μείνει μπουκιά!
Για τη γέμιση: Βάζετε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε ένα τηγανάκι και τα λιώνετε σε χαμηλή θερμοκρασία. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα τριμμένα καρύδια, την ζάχαρη άχνη και το κακάο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή πάστα.
Βουτυρώνετε ελαφρά μια φόρμα για κέικ (40×10 εκ.) και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί. Ξεφουσκώνετε τη ζύμη με τα χέρια και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγετε σε παραλληλόγραμμο φύλλο 38×28εκ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170C.
Απλώνετε την πάστα καρυδιού, αφήνοντας 2εκ. περιθώριο γύρω από τη ζύμη. Πασπαλίζετε την κρυσταλλική ζάχαρη και τυλίγετε σε ρολό (από τη μακριά πλευρά). Αλείφετε με λίγο νερό την άκρη της ζύμης για να κολλήσει καλά το ρολό. Κόβετε με ένα μαχαίρι τις δύο άκρες του ρολού και κατόπιν κόβετε το ρολό κάθετα στη μέση. Τυλίγετε τις δύο λωρίδες, σταυρωτά (σαν κοτσίδα) και μεταφέρετε το τσουρέκι στη φόρμα. Σκεπάζετε με μια πετσέτα και το αφήνετε για μισή ώρα να φουσκώσει.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τα υλικά για το σιρόπι και βράζετε για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά και πετάτε τη φλούδα του λεμονιού.
Μόλις βγάλετε το τσουρέκι από το φούρνο, αρχίζετε να αλείφετε με ένα πινέλο, λίγο λίγο το σιρόπι μέχρι να τελειώσει όλο. Αφήνετε το τσουρέκι να σταθεί για 15 λεπτά πριν το ξεφορμάρετε.
Δείτε τη συνθταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr