Τσίπρας : Πετύχαμε να σώσουμε την Ελλάδα

tsipras1-7506

Σε μια σχετικά σύντομη δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνόψισε το αποτέλεσμα της 17ωρης διαπραγμάτευσης που διεξήγαγε ο ίδιος στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης.Δώσαμε μια σκληρή μάχη επί 6 μήνες και μέρχι τέλους παλαίψαμε για να διεκδικήσουμε μια συμφωνία ώστε να σταθεί η χώρα στα πόδια της.

Βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις σε σκληρά διλήμματα προκειμένου να αποτρέψουμε τις επιδιώξεις των πιo ακραίων

Αποτρέψαμε τη μεταφορά δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό, το σχέδιο χρηματοπιστωτικής ασφυκξίας και της κατάρρευσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

καταφέραμε να πετύχουμε την αναδιάρθρωση του χρέους

Αφήσαμε μια σημαντική παρακαταθήκη για την αναγκάια αλλαγή σε όλη την Ευρώπη. Θα παλαίψουμε για να ξαναωυρίσουμε στην εθνική μας κυριαρχία, τη λαΊκή μας κυριαρχία την κερδίσαμε

Η απόφαση σήμερα κρατάει την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ευστάθειας, δίνει δυνατότητες ανάκαμψης. Ξέραμε ότι η υλοποίηση της θα είναι δύσκολη. Θα δημιουργήσει αναπόφευκτα υφεσιακές τάσεις. Εχω την πεποίθηση ότι αναπτυξιακό πακέτο, αναδιάρθρωση θα δώσει σήμα στις αγορές για επενδύσεις.

Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα στηρίξει την προσπάθεια για την ανάπτυξη.

Τα όποια βάση θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη. αυτή τη φορά θα πληρώσουν και αυτοί οι οποίοι όλο το προηγούμενο δια΄στημα είχαν καταφέρει να ξεφύγουν γιατί τους προστάτευαν οι προηγούμενες κυβέρνήσεις. koolnews.gr