Τσίπρας: Πάμε σε διαπραγμάτευση – Σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

tsipras-to

«Εχω πλήρη συνείδηση ότι η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι από αύριο πάμε σε διαπραγματεύσεις και διαμηνύοντας ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις.
Σε δηλώσεις του μετά το δημοψήφισμα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι: «Αποδείξαμε ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Από τώρα και στο εξής ειμαστε όλοι ένα, ανεξάρτητα τι ψηφίσατε».

«Αποδείξαμε ότι όταν ένας λαός έχει πίστη και συλλογική συνείδηση μπορεί να αντέξει και να ξεπεράσει ακόμη και τις μεγαλύτερες δυσκολίες», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Γράψαμε μια λαμπρή σελίδα στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία», σημείωσε.

«Από τώρα και στο εξής είμαστε όλοι ένα», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι από αύριο η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με αμεση προτεραιότητα την αποκατάσταση του τραπεζικού συστήματος. Ο Ελληνας πρωθυπουργός δήλωσε μάλιστα ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο της δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Αυτήν τη φορά, συνέχισε, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα βρίσκεται και το πρόβλημα του χρέους.
«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Γράψαμε ακόμα μία λαμπρή σελίδα στην ιστορία μας.
Από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν. Από σήμερα είμαστε όλοι ένα για να ξανασηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά.
Aκόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και αποτελεί κυρίαρχη αξία και επιλογή διεξόδου.
Σήμερα Ελληνίδες Έλληνες με δεδομένες τις δυσμενείς συνθήκες κάνατε γενναία επιλογή. Δεν μου δίνετε εντολή ρήξης με την Ευρώπη. Έχω τη συναίσθηση ότι μου δίνετε μία εντολή για επίτευξη συμφωνίας. Υπάρχουν βιώσιμες λύσεις.
Άμεση προτεραιότητα μας η ομαλή λειτουργία των τραπεζών. Έχουμε αξιόπιστο σχέδιο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης. Θα βρίσκεται στη διαπραγμάτευση το θέμα τους χρέους

imerisia.gr