Τσίπρας: Εμείς δώσαμε μόνιμη 13η σύνταξη και η ΝΔ θα την καταργήσει

«Ποιοι από σας ήσασταν από πριν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ποιοι από σας δεν ήσασταν;» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του στα Τρίκαλα στην ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σκοπός ήταν να κάνει ένα… πείραμα με τους πολίτες που παραβρέθηκαν στην ομιλία του στα Τρίκαλα. Οι περισσότεροι πολίτες δεν ήταν ήδη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που καλωσόρισε ο Αλέξης Τρίπρας.

«Ξεκινάμε με μεγάλη αισιοδοξία. Συνήθως άτομα που χάνουν τις εκλογές χάνουν την επαφή τους με τους πολίτες. Εμείς σε αντίθεση προσπαθούμε να αποκτήσουμε μία νέα σχέση του πολίτη με την πολιτική» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «αυτά τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαν να ήταν 4 δεκαετίες».

Εν συνεχεία υπογράμμισε: «Όταν παραδίναμε την κυβέρνηση δεν πιστεύαμε όλα αυτά που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες. Κάποια τα αναμέναμε. Αναμέναμε ότι θα εξυπηρετήσουν τους λίγους, ότι θα φτιάξουν το δικό τους κομματικό κράτος. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν να το κάνουμε ξεδιάντροπα».

«Εμείς δώσαμε μόνιμη 13η σύνταξη και η Ν.Δ. θα την καταργήσει»

«Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν πως χωρίς ντροπή θα προχωρούσαν σε νομοθέτηση επιλογών υπέρ της διαφθοράς των λίγων και των πολλών και πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν στην θεωρητικοποίηση του ξύλου όπως ο κ. Βορίδης είπε», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Εμείς νομοθετούσαμε με το πιστόλι πάνω από το κεφάλι και αυτοί μας έλεγαν ότι δίνουμε ψίχουλα. Ο Τσακαλώτος νομοθετούσε με τον Σόιμπλε στο κεφάλι του και έδωσε το 2016 δώσαμε 630 εκ. σε 1,6 το 17 δώσαμε πάνω από 700 εκ. σε 3,6 εκ. και το 2018 750 εκ. σε 3,7 εκ. συμπολίτες μας».

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/556487365186021/