Τσιόδρας: Η επιτροπή εισηγήθηκε σταδιακό άνοιγμα των σχολείων

Η επιστημονική επιτροπή, αρμόδια για τα θέματα του κορωνοϊού, σχετικά με την άρση του λουκέτου στα σχολεία, εισηγήθηκε σταδιακό άνοιγμα των σχολείων και υπό προϋποθέσεις με συνεκτίμηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις με ειδικούς, κυβερνητικά στελέχη και συνεργάτες του μέσα στο Σαββατοκύριακο, αύριο, Τρίτη 28 Απριλίου,  στις 18:00 το απόγευμα  θα ανακοινώσει με διάγγελμα τις αποφάσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα και το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων.

«Πραγματικά ο πληθυσμός των παιδιών κινδυνεύει λιγότερο. Η Επιτροπή θεώρησε χρέος της να τοποθετηθεί επίσημα για το άνοιγμα των σχολείων. Η εισήγηση έγινε ομόφωνα με μια μόνο ψήφο να είναι αρνητική. Το άνοιγμα των σχολείων δεν είναι ένα πείραμα είναι μια επιστημονική πρόταση.» απάντησε ο κ. Τσιόδρας και σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την εισήγηση της Επιτροπής για επιστροφή των μαθητών στην σχολική καθημερινότητα.