ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάτε σε μπλέντερ τα φιστίκια.
- Βράζετε τις φλούδες μανταρινιού για να μαλακώσουν και ξεπικρίσουν, αλλάζοντας δύο φορές το νερό.
- Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις βρασμένες φλούδες και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
- Πατικώστε με το κουτάλι σας της ζύμη και αφήστε τη λίγη ώρα, να βγάλουν τα φιστίκια το λάδι τους και να υγρανθεί το υλικό. Αν η ζύμη είναι σφιχτή προσθέστε λίγο κονιάκ.
- Πλάθετε παίρνοντας πολύ μικρή ποσότητα στο χέρι σας και σφίγγοντας για να ενωθεί το υλικό και να μην διαλύεται.
- Τα κυλάτε σε κρυσταλλική ζάχαρη.
- Για να μην κολλάει το μίγμα στα χέρια σας, τα βρέχετε με λίγο κονιάκ ή με νερό ανά 3-4 τρούφες.
- Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.