«Τρολάρισμα» Μητσοτάκη σε Τσίπρα! «Θα διαβάσω στα αγγλικά, φαντάζομαι καταλαβαίνεις

«Με έκπληξη σας άκουσα. Η ομιλία σας χαρακτηρίζεται από θράσος και ψεύδος. Θέλει θράσος εσείς να εγκαλείτε τη ΝΔ ότι υποτάσσεται στους ξένους όταν εσείς βάλατε την υπογραφή σας για να πάει η δημοσια περιουσία για 150 χρόνια στους ξένους», είπε ξεκινώντας την δευτερολογία του στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εσείς που θα σκίζατε τα μνημόνια και φέρατε και άλλο», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε, λέγοντας: «Πρώτοι εσείς συμβιβαστήκατε. Η ειρωνεία σας στην θέση μου να μειώσουμε φορολογικούς συντελεστές κάνοντας μονομερή ενέργεια δεν χωράει εδώ. Η προηγούμενη κυβέρνηση το έκανε σωστά και μελετημένα. Πείσαμε τους πιστωτές μας. Είχαμε δίκιο και το αποδείξαμε έμπρακτα με την μείωση του ΦΠΑ. Και εσείς κάνατε μονομερείς ενέργειες και μετά από 5 ημέρες στέλνατε επιστολές μετάνοιας».

Εν συνεχεία, ο κ. Μητσοτάκης διάβασε στα αγγλικά δυο αποσπάσματα από την επιστολή Τσακαλώτου λέγοντας, με εμφανή διάθεση να «πικάρει» τον Αλ. Τσίπρα για τα αγγλικά του: «Φαντάζομαι ότι τα καταλαβαίνετε κύριε Τσίπρα».

Εξάλλου, αναφερόμενος στο κλείσιμο της αξιολόγησης αναρωτήθηκε «τι άλλαξε και δεν έκλεισε μέσα σε δυο εβδομάδες όπως έλεγε ο πρωθυπουργός τον Σεπτέμβριο».

«Σας ρωτώ ευθέως: Έχετε στείλει άλλη επιστολή στο ΔΝΤ; Ναι ή όχι; Διότι όσο δεν έχετε στείλει άλλη επιστολή, ισχύει αυτή. Έχετε ζητήσει εσείς οι ίδιοι τη συμμετοχή του ΔΝΤ, δεν έχετε αλλάξει θέση και σταματήστε επιτέλους να κοροϊδεύετε τους Έλληνες πολίτες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Λέγατε την αλήθεια τον Σεπτέμβριο όταν λέγατε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σε δυο εβδομάδες;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Κάθε φορά επαναλαμβάνετε το ίδιο σκηνοθετημένο παιχνίδι και κάθε φορά το πληρώνουμε ακριβά».

«Η συζήτηση για τον κόφτη είχε πέσει στο τραπέζι της πρώτης αξιολόγησης; Η έπεσε ξαφνικά τώρα στο τραπέζι; Δεν έχετε κανένα σχέδιο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τον ΔΟΛ τόνισε: «Εσείς δεν κάνατε 4 συναντήσεις με τον Ψυχάρη παρέα με μια γάτα; Αν κάτι χάλασε στην μοιρασιά αυτό είναι δικό σας πρόβλημα δεν είναι δικό μου. Ο κ. Μουλόπουλος ο οποίος εμφανίστηκε ξαφνικά στο προσκήνιο τι ρόλο θα παίξει; Εκπροσωπεί μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια; Έχει μεγάλη περιουσία και θέλει να την επενδύσει; Υπήρξε συνάντηση Παππά, Ψυχάρη, Μουλόπουλου την περασμένη εβδομάδα; Ποιό είναι το πλαίσιο της κυβερνητικής ανάμειξης στην σωτηρία ενός εκδοτικού ομίλου;».

«Αισθάνθηκα μικρό συναισθηματικό σκίρτημα όταν μιλήσατε για τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ. Όταν θέλατε να κλείσετε τα κανάλια δεν είδα κάτι τέτοιο κύριε Τσίπρα», υποστήριξε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Κλείνοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο «αγαπημένο», όπως είπε «θέμα του κ. Τσίπρα». «Είπατε ψέμα ότι η ΝΔ όταν θα αναλάβει την εξουσία θα κάνει απολύσεις στο δημόσιο. Θα κάνουμε μια συζήτηση για το όργιο παράνομων μονιμοποιήσεων που κάνει η δική σας κυβέρνηση. Σας προειδοποιώ να μην αγνοείτε αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Να μην παρεμβαίνετε στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Επαναλαμβάνω, απολύσεις δεν θα κάνει η ΝΔ αλλά θα γίνει κύριε Τσίπρα μια απόλυση και αυτή θα είναι η δικιά σας από τον εντολοδόχο ελληνικό λαό και θα γίνει πολύ σύντομα», τόνισε ο επικεφαλής της ΝΔ.

thecaller