Τρίτη δόση εμβολίου: Από σήμερα τα SMS στους άνω των 50 ετών

Από σήμερα αρχίζει η αποστολή SMS στους πολίτες άνω των 50 ετών προκειμένου να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς διευκρίνισε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων. Σήμερα, τόνισε, πηγαίνουν SMS σε όλους των άνω των 50 ετών που έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση και δικαιούνται να κάνουν την 3η δόση για να τους το υπενθυμίσουμε.

“Δυστυχώς ο ρυθμός των εμβολιασμών που θα έπρεπε να υπάρχει, δεν υπάρχει. Να είμαστε ειλικρινείς. Νομίζω δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία για κανέναν” επισήμανε και συμπλήρωσε:

“Το καταλυτικότερο επιχείρημα όλων είναι οι εικόνες που έχουν όλοι από το συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον και βρίσκονται στα νοσοκομεία… Με ξεπέρνα οποιοδήποτε αντεπιχείρημα σε αυτή την πραγματική κατάσταση που βιώνουμε όλοι” σχολίασε.

Στην προηγούμενη κατηγορία έχουν ήδη εμβολιαστεί 314.000 συμπολίτες μας” ανακοίνωσε.

Ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι γίνονται πολλές προσπάθειες ώστε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, καθώς κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ πηγαίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές. “Έχουμε
εμβολιάσει σχεδόν όλους ζήτησαν να εμβολιαστούν στα σπίτια τους, θα πάμε και στη ΒΙΟΠΕ του Κιλκίς για τους εμβολιασμούς από τον ΕΟΔΥ εργαζομένων των επιχειρήσεων” πρόσθεσε.

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο γενικού lockdown

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο γενικού λοκντάουν, ξεκαθάρισε εκ νέου ότι η οικονομία δεν μπορεί να κλείσει και οι εμβολιασμοί πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να κινούνται στις δραστηριότητες που έκαναν και πριν επειδή έπραξαν αυτό που έπρεπε να πράξουν.

“Αν θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα εξειδικευμένα για συνύπαρξη εμβολιασμένων και μη θα ανακοινωθούν αλλά όχι γενικό λοκντάουν” υπογράμμισε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Ειδική κάρτα δακτυλίου

Σε ό,τι αφορά το δακτύλιο, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα daktilios.gov.gr λειτούργει από την προηγούμενη Παρασκευή και ήδη 68.708 συμπολίτες μας (που έχουν το κατάλληλο αντιρρυπαντικό όχημα) έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και έχουν εκδώσει μόνοι τους την ειδική κάρτα που τους επιτρέπει να κινούνται εντός του δακτυλίου χωρίς περιορισμό. “Αυτό σημαίνει 68.708 επισκέψεις σε υπηρεσία του δημοσίου που δεν έγιναν” επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς.

thetoc.gr