Τρίτη δημοσκόπηση δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από το ΠΑΣΟΚ

Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στην κεντροαριστερά – Αρνητικά τα χαρακτηριστικά και αυτής της δημοσκόπησης για Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό δημιουργεί η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται ότι χάνει την κυριαρχία στην Κεντροαριστερά. Χωρίς απώλειες κυβέρνηση και Μητσοτάκης που έχουν αντίπαλο τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ο πρωθυπουργός και η ΝΔ διατηρούν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα (19/11/2023), την πολιτική κυριαρχία, καθώς το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει στην εκτίμηση ψήφου 39%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 14,3%. Ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 13,8%, ΚΚΕ 9,6%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5,6%, Σπαρτιάτες 3,4%, Πλεύση Ελευθερίας 3,3%, ΜέΡΑ25 3,2% και Νίκη 2,9%.

Δημοφιλία στο ναδίρ

Από τα πλέον εντυπωσιακά στοιχεία της δημοσκόπησης είναι η επιβεβαίωση της αρνητικής προαίρεσης με την οποία εξακολουθεί να υποδέχεται η κοινή γνώμη τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Από άποψη δημοφιλίας ο Κασσελάκης κατατάσσεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 23,4%, που είναι το ιστορικά χαμηλότερο που έχει συγκεντρώσει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του δικού του κόμματος, οι οποίοι διχάζονται, η πλειοψηφία με ποσοστό 46% τον αξιολογεί αρνητικά, έναντι 43% που αναγνωρίζει θετικά στοιχεία στα πρώτα βήματα του νέου αρχηγού.

Δημοφιλέστερος όλων των πολιτικών είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το ποσοστό της θετικής γνώμης για το πρόσωπό του να φτάνει στο 48%.

fimotro.gr