Τρικαλινοί εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται στη Βαλένθια της Ισπανίας

Την πόλη Torrent, της περιφερειακής ενότητας της Βαλένθια στην Ισπανία, επισκέφτηκαν καθηγητές από το ΕΠΑ.Λ Καλαμπάκας και την Επιστημονική Ένωση Δια Βίου Εκπαίδευσης  (Ε.Ε.ΔΙ.Β.Ε.). Εκεί υλοποιήθηκε η 2η δια ζώσης συνάντηση του προγράμματος ERASMUS+ με θέμα «Διαμορφώνοντας τον δάσκαλο του μέλλοντος» (SHAPE the future teacher) από τις 15-19 Νοεμβρίου 2021. Στη συνάντηση οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους εταίρους τους από Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία εκπαιδεύτηκαν από την ομάδα του σχολείου υποδοχής,  Colegio Nuestra Señora de Monte-Sión, στην υλοποίηση εκπαιδευτικών σεναρίων με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά και τον τουρισμό και στην ενσωμάτωση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων σε αυτά.

Οι γνώσεις που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες επικεντρώνονταν στη δημιουργία εικονικής περιήγησης  σε μουσεία (virtual tour) με λήψη φωτογραφιών 360°, στο σχεδιασμό 3D σχεδίων και σε εργαλεία ανάπτυξης επαυξημένης πραγματικότητας. Οι ξεναγήσεις στην περιοχή συνδέθηκαν στενά με την υλοποίηση των σεναρίων παρέχοντας στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το υλικό και τις πληροφορίες από τους χώρους ξενάγησης, δένοντας αρμονικά κατά αυτό τον τρόπο τους στόχους του συγκεκριμένου προγράμματος και ειδικότερα αυτής της συνάντησης με  ενδιαφέρουσες τουριστικές δράσεις.

Παράλληλα κατά την επίσκεψη τους στο Δημαρχείο του Torrent  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν με την αντιδήμαρχο εκπαιδευτικών θεμάτων για τον τρόπο λειτουργίας της εκπαίδευσης στην περιοχή.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Ισπανικό σχολείο υποδοχής για την θερμή φιλοξενία και την υλοποίηση μιας εξαιρετικής σε ποιότητας εκπαιδευτικής επιμόρφωσης.

Από την Ε.Ε.ΔΙ.Β.Ε.