Τρικαλινό στέλεχος της ΝΔ δέχθηκε πρόταση να αναλάβει επικεφαλής της Ενιαίας διαχείρισης υδάτων στη Θεσσαλία

Τιμητική πρόταση δέχθηκε από πρωτοκλασάτο Υπουργό της κυβέρνησης Τρικαλινό στέλεχος της ΝΔ, να αναλάβει επικεφαλής της Ενιαίας διαχείρισης υδάτων στη Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, στον οποίο θα ενσωματωθούν οι 53 υπάρχοντες ΤΟΕΒ και ο ένας ΓΟΕΒ.

Το γνωστό τοπικό στέλεχος της ΝΔ ευχαρίστησε τον Υπουργό για την πρόταση, με τον ίδιο να το σκέφτεται σοβαρά χωρίς να έχει απορρίψει την πρόταση. Σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν εξελίξεις επί του θέματος.

Ο φορέας αυτός κρίνεται αναγκαίος από την κυβέρνηση για την σωστή διαχείριση του νερού στη Θεσσαλία, που αποτελεί ένα δημόσιο αγαθό, με απόλυτη προσοχή. Η Θεσσαλία έχει βουλιάξει στις πλημμύρες ενώ κατά την καλοκαιρινή περίοδο φαίνεται ότι θα έχουμε έντονα φαινόμενα ερημοποίησης,

 Την εποπτεία του νέου οργανισμού θα έχουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και  Υποδομών και Μεταφορών από κοινού και κατά την αρμοδιότητα εκάστου Υπουργού, όπου αυτό ειδικά προβλέπεται. Ως προς την άρδευση (σημερινή αρμοδιότητα ΟΕΒ) θα εποπτεύεται από Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στον νέο Οργανισμό θα μεταφερθούν το Τμήμα Παρακολούθησης και Προστασίας των Υδατικών Πόρων της Δ/νσης Υδάτων Θεσσαλίας της Γεν. Δ/νσης Χωροταξικής και Περιφερειακής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και Δ/νσης Υδροοικονομίας και Εποπτείας ΤΟΕΒ (πρακτικά 4 Τμήματα Υδροοικονομίας) της Περιφέρειας Θεσσαλίας.