Τρικαλινή Ομάδα Στήριξης της Πρωτοβουλίας:‘Ένα καράβι για τη Γάζα’’

karavi gia ti gaza

Μέσα στις επόμενες μέρες τα καραβάκια της λευτεριάς και της αλληλεγγύης θα συναντηθούν στην Ανατολική Μεσόγειο και από εκεί θα ξεκινήσουν την θαλάσσια πορεία προς το, αποκλεισμένο από το Ισραήλ, παλαιστινιακό λιμάνι της Γάζας.

Πορεία έμπρακτης συμπαράστασης των λαών στον αγώνα και το δίκαιο των ‘Ελεύθερων πολιορκημένων’ της εποχής μας. Πορεία-κραυγή ενάντια στο έγκλημα, που συνεχίζει να συντελείται αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της επίσημης επικαιρότητας και κατευθυνόμενης πληροφόρησης.

1.816.379 Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να ζουν εγκλωβισμένοι στη μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του πλανήτη. Ο ισραηλινός αποκλεισμός, που άρχισε πριν 8 χρόνια, συνεπικουρούμενος συχνά – όπως το 2008, το 2012 και το 2014 – από μαζικούς βομβαρδισμούς αμάχων, τους στερεί κάθε δυνατότητα μετακίνησης και επαφής με τον έξω κόσμο, αφού όσο δύσκολο είναι να βγει κάποιος από τη Γάζα, άλλο τόσο δύσκολο, μέχρι ακατόρθωτο, είναι να εισέλθει σ’ αυτή.

Τους στερεί την πρόσβαση σε απολύτως αναγκαία αγαθά για τη διατροφή, την υγεία, τη ζωή τους. Το κράτος του Ισραήλ είναι αυτό που αποφασίζει τι και σε ποια ποσότητα θα εισαχθεί, με αποτέλεσμα οι ελλείψεις να είναι κάτι παραπάνω από τεράστιες. Ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό, ενέργεια, πόσιμο νερό, οικοδομικά υλικά (όταν η περυσινή επίθεσή του μαζί με ανθρώπους, αφάνισε και σχολειά, νοσοκομεία, υποδομές, σπίτια), που καταδικάζουν τους κατοίκους της Γάζας σε αργό θάνατο.

Το σιωνιστικό κράτος συνεχίζει απτόητο και ανενόχλητο το μακάβριο έργο του. Οι κατά τ’ άλλα «υπερασπιστές» της ειρήνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ε.Ε, όχι μόνον δεν είναι διατεθειμένες να υποβάλλουν αυτό το κράτος σε κυρώσεις για τα εγκλήματά του, αλλά αντίθετα το στηρίζουν ποικιλοτρόπως, οικονομικά, στρατιωτικά, πολιτικά, ιδεολογικά και προβαίνουν σε συμφωνία και συμμαχία μαζί του, σαν να μην συμβαίνει τίποτα!

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση και επειδή η ελευθερία και τα δικαιώματα δεν χαρίζονται από μεγάλους ή μικρούς «ισχυρούς», ούτε η δικαιοσύνη αποδίδεται από κρατικά ή άλλα συμφέροντα (όπως δεν έχει γίνει μέχρι τώρα άλλωστε), η Ελληνική Πρωτοβουλία ‘Ένα καράβι για τη Γάζα’, με τη συμμετοχή της στο νέο διεθνές εγχείρημα, επιμένει και συνεχίζει να υπενθυμίζει, ότι η άρση του αποκλεισμού της Γάζας είναι επιτακτική ανάγκη για 1.800.000 λόγους, όσοι είναι και οι κάτοικοί της. Εκατοντάδες αλληλέγγυοι στρατεύονται σ’ αυτή την υπόθεση και χιλιάδες άνθρωποι σ’ όλη την χώρα την υποστηρίζουν, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στον παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο αγώνα του.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Άρση του αποκλεισμού της Γάζας.
Τρικαλινή Ομάδα Στήριξης της Πρωτοβουλίας:
”Ένα καράβι για τη Γάζα”

.