Οι Τρικαλινοί μαθητές ζωγράφισαν την Ειρήνη

Μια όμορφη εκδήλωση για την ειρήνη, έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων και μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη διεθνή ύφεση και ειρήνη.

Στην εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά, πρωταγωνιστές ήταν τα παιδιά και οι μαθητές Δημοτικών σχολείων της περιοχής μας, που ζωγράφισαν και έκθεσαν τα έργα τους για την Ειρήνη, που ήταν εμπνευσμένα από τις καταστάσεις που βιώνει ο σημερινός κόσμος.

Στην τρέχουσα περίοδο η πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ απευθυνόμενη όπως και τα προηγούμενα χρόνια προς εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές είχε  τίτλο «ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ». Η ιδέα βασίζεται στο ποίημα του Παλαιστινίου αγωνιστή ποιητή Μαχμούτ Νταρουίς (1942-2008), ο οποίος θεωρείται εθνικός ποιητής της Παλαιστίνης και ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Άραβες ποιητές.“Όταν γυρνάς στο σπιτικό σου, /να σκέφτεσαι τους άλλους./Μην ξεχνάς  όσους ζουν σε αντίσκηνα./Όταν τα αστέρια μετράς πριν κοιμηθείς,  /να σκέφτεσαι τους άλλους. /Εκείνους που δεν έχουνε πού να πλαγιάσουν”.

Την εκδήλωση ομόρφυναν με την συμμετοχή και παρουσία τους, η εμψυχώτρια Βάγια Γουλοπούλου που έπαιξε και διασκέδασε με τα παιδιά και το παιδικό και εφηβικό χορευτικό συγκρότημα του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού συλλόγου Μεγαλοχωρίου με χοροδιδάσκαλο τον Γιάννη Φαφούλια.