Τρικαλινή αγορά δύο ταχυτήτων

IMG 20151216 133558708

Σε αγορά «δύο ταχυτήτων» καλούνται να προσαρμοστούν καταναλωτές και επισκέπτες στα Τρίκαλα, με τον χριστουγεννιάτικο τζίρο να μην ευνοείται.

Το πέρασμα της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου ήταν ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην τοπική αγορά, με τα καταστήματα γνωστών αλυσίδων, κυρίως, να επιλέγουν να λειτουργήσουν, την ίδια στιγμή που κάποια τοπικά καταστήματα επέλεξαν να περαμείνουν κλειστά.

Έτσι η Κυριακή, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ήταν αφορμή για βόλτα στο κέντρο της πόλης και όχι για ψώνια.

Η Κυριακάτικη λειτουργία καταστημάτων έχει συμμάχους και αρνητές, όσους υποστηρίζουν ότι θα βοηθήσει την οικονομία και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και όσους υποστηρίζουν ότι θα κλείσουν όλα τα μικρομάγαζα, μην αντέχοντας το οικονομικό βάρος κι έτσι θα μονοπωλήσουν την αγορά οι πολυεθνικές και οι μεγαλέμποροι.

Το σίγουρο είναι ότι η αγορά «δύο ταχυτήτων» στα Τρίκαλα μπερδεύει τους καταναλωτές, δεν ευνοεί τον χριστουγεννιάτικο τζίρο και τελικά κατευθύνει τα χρήματα των καταναλωτών στοχευμένα σε συγκεκριμένα χέρια.

Η προαιρετική λειτουργία κατά το γράμμα του Νόμου συμβάλλει ώστε να διαμορφώνεται μία στρεβλή κατάσταση στην αγορά, που θα διαιωνίζεται εκτός αν οι Τρικαλινοί επαγγελματικοί φορείς αποφασίσουν ασχοληθούν σοβαρά…

 

.