Τρικαλινές παρουσίες στα εγκαίνια του 2ου φεστιβάλ Θεσσαλικοί οίνου στη Λάρισα

Με την παρουσία του Τρικαλινού Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, αλλά κι αυτή των Προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλη Γιαγιάκου και του μέλους της διοίκησης Χρήστου Ζαραμπούκα, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στη Λάρισα τα εγκαίνια του 2ου φεστιβάλ Θεσσαλικού οίνου, που διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) Θεσσαλίας.

Το Θεσσαλικό κρασί, που είναι ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας, το γνωρίζουν πια όλο και περισσότεροι, από όσους το ήξεραν πριν από χρόνια. Η Θεσσαλία έχει θέση πια στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, ωστόσο δεν αρκεί η παραγωγή κρασιού για να καθιερωθεί η περιοχή  ως οινοτουριστικός προορισμός. Είναι το τοπίο, ακόμη και η γαστρονομία, που πρέπει να τα παντρέψουμε για να διαμορφώσουμε τον Οινοτουρισμό .
Τα Οινοποιεία των θεσσαλικών νόμων θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να συνθέσουν το παζλ του Οινοτουρισμού, είναι αρκετά στον αριθμό, να γίνουν επισκέψιμα, ώστε οι διαδρομές του οίνου να είναι εύκολες και να αποκτήσουν μεγάλο ενδιαφέρον και αγοραστική δύναμη
Στην συντονισμένη προσπάθεια των οινοποιών – που έχουν συνειδητοποιήσει ότι οφείλουν να βοηθήσουν το προϊόν τους στις αγορές – συνδράμουν και οι φορείς με πρώτη και καλύτερη την , Περιφέρεια Θεσσαλίας και φυσικά τα Επιμελητήρια , αντιλαμβανόμενοι άπαντες τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν για την τοπική οικονομία.