Τρίκαλα: Θα «τρέχουν και δεν θα φτάνουν» οι υποψήφιοι αν τελικά ισχύσουν οι 3 έδρες και η μονοσταυρία

Σοβαρό ενδεχόμενο υπάρχει σύμφωνα με τα δεδομένα που αρχίζουν να διαμορφώνονται στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, να υπάρξουν θεαματικές αλλαγές στην εκλογή των υποψηφίων Βουλευτών στις ερχόμενες εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες που υπάρχουν, η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί µε τα στοιχεία της απογραφής του 2021. Αυτό σημαίνει πως όταν η ΕΛΣΤΑΤ οριστικοποιήσει τα τελικά αποτελέσματα θα έχουμε επαναπροσδιορισμό των εκλογικών εδρών σε κάθε νομό. Με τα υπάρχοντα δεδομένα ο νομός Τρικάλων συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνους τους νομούς-πάντα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής-που χάνουν 1 έδρα. Έτσι λοιπόν αντί τεσσάρων (4) εδρών που ισχύει σήμερα, ο νομός μας θα γίνει πλέον τριεδρικός. Συν το γεγονός πως σε μια τέτοια περίπτωση, ο ψηφοφόρος θα μπορεί να βάζει μόνο ένα (1) σταυρό προτίμησης και όχι δύο (2), όπως επίσης συνέβαινε μέχρι τώρα.

Όλα αυτά τα νέα δεδομένα-αν τελικά ισχύσουν όπως ακούγεται-έχουν φέρει χάος και αναστάτωση στα κομματικά επιτελεία και τους υποψηφίους, που θα «τρέχουν και δεν θα φτάνουν» για το ποιοι θα πρωτοεκλεγούν, αλλά και για το ποιοι θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίων, αφού πλέον θα είναι πέντε (5) υποψήφιοι σε κάθε ψηφοδέλτιο και όχι έξι (6) όπως ήταν μέχρι σήμερα.

Ένα είναι σίγουρο, πως αν όλα αυτά επαληθευθούν τότε θα «κλάψουν μανούλες» οπωσδήποτε!