Τρίκαλα: Ψηφιακά ερτζιανά από τους μαθητές της Ελλάδας

Απολύτως επιτυχημένο το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στην πόλη της μουσικής και της τεχνολογίας

Στην ψηφιακή εποχή, το Μαθητικό Ψηφιακό Ραδιόφωνο εξέπεμψε από τα Τρίκαλα. Και το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, σε μια άρτια διοργάνωση, συγκέντρωσε και συνένωσε τους λάτρεις του πλέον αγαπητού μέσου. Για αυτό και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου σε χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη σημασία, να συνεχιστεί  «να μεταδίδεται η αγάπη για το συγκεκριμένο μέσο επικοινωνίας».

Επί τρεις ημέρες, εκατοντάδες μαθητές από 40 σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο συνομίλησαν, μετείχαν σε δράσεις και εργαστήρια, γνώρισαν τα Τρίκαλα, την πόλη, τις παραδόσεις της, έμαθαν για τα νέα δεδομένα στα τη ψηφιακής τεχνολογίας. Και, κυρίως, ανέδειξαν πτυχές του πλούσιου ταλέντου τους, με δημιουργία πηγαίων βίντεο και τραγουδιών, που διαγωνίστηκαν, αποσπώντας το χειροκρότημα των εκατοντάδων συμμετεχόντων και τρικαλινών.

Από τις 15 μέχρι τις 17 Μαρτίου, το 6ο Λύκειο Τρικάλων φιλοξένησε τους μαθητές των σχολείων που λειτουργούν webradio. Στο πλαίσιο του European School Radio, οι δράσεις διαχύθηκαν σε όλη την πόλη: εργαστήρια τεχνικά και δημοσιογραφίας στο 6ο Λύκειο, μαζί με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Σεμινάριο δημοσιογραφίας, ξεναγήσεις και υπέροχο ταξίδι στους μύθους και θρύλους των Τρικάλων, στον Μύλο Ματσόπουλου. Γνωριμία της πόλης, μέσω παζλ και παιχνιδιών, με περιδιάβαση στα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία. Διαγωνισμός, θεατρικό με τραγούδια των τρικαλινών δημιουργών (Τσιτσάνη, Καλδάρα, Βίρβου, Μητροπάνου, Σαμολαδά, Χρ. Κολοκοτρώνη), μουσική και χορός, στο Πνευματικό κέντρο των Τρικάλων.

Και ημερίδα για τα νέα και τα επόμενα δεδομένα της ψηφιακής τεχνολογίας, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Εξάλλου ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikalaΑΕ απετέλεσαν βασικούς συνδιοργανωτές της τριήμερης απόδρασης στα ψηφιακά ερτζιανά, αγκαλιάζοντας τις σημαντικότατες δημιουργίες των μαθητών και των καθηγητών τους. Στους οποίους καθηγητές, τους «αφανείς εργάτες», που δουλεύουν και πέραν του ωραρίου, στάθηκε ιδιαιτέρως ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, στη διάρκεια του χαιρετισμού του.

Το μαθητικό φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή της ΕΡΤ Λάρισας – στούντιο Τρικάλων, που έστησε και ζωντανή εκπομπή από το σχολείο, τη σημαντική συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τη συνεργασία της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, με τη βοήθεια των χορηγών. Και ολοκληρώθηκε με την ψηφιακή τεχνολογία να αποκτά ρόλο στην καθημερινή επικοινωνία, σε έναν Δήμο που αποδεδειγμένα στηρίζει τη νέα γενιά.