Τρίκαλα: Προβλήματα από την ισχυρή νεροποντή. 140 κλήσεις στην Πυροσβεστική – Απεγκλωβίστηκαν 13 άτομα

«Βροχή» από προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που «χτύπησε» σήμερα τα Τρίκαλα. Λόγω της σφοδρής και πολύωρης βροχόπτωσης δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με τα ορμητικά νερά να μπαίνουν σε οικίες και καταστήματα.

Συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος σήμερα Τετάρτη, 03-05-2023 από Ω/15:00 έως Ω/ 20:00 έλαβε 140 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί :

  • 60 αντλήσεις υδάτων
  • 13 απομακρύνσεις ατόμων από οικίες και οχήματα που ακινητοποιήθηκαν καθώς και  
  •  3 κοπές δέντρων

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και συνεχίζουν να επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σήμερα Τετάρτη (03-05-2023) και αύριο Πέμπτη (04-05-2023) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις, καθώς και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους προβλέπονται:

1. Σήμερα Τετάρτη (03-05-2023)

α) στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη

β) στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο έως και τις απογευματινές ώρες.

2. Αύριο Πέμπτη (04-05-2023)

α) στο Ιόνιο (πλην της περιοχής της Κέρκυρας) έως και το απόγευμα.

Για πληροφορίες αναφορικά με την προστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.