Τρίκαλα: Πως υποδέχθηκαν τα επιτελεία των κομμάτων το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχθηκαν τα κομματικά επιτελεία στα Τρίκαλα το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αφού τα μηνύματα που έστειλαν οι πολίτες μέσα από την κάλπη απαιτούν πολλαπλές και σε κάποιες περιπτώσεις πιο σύνθετες αναγνώσεις.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, στο κυβερνητικό στρατόπεδο, τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα στο εκλογικό περίπτερο της Ασκληπιού αρχικά με χαρά και ενθουσιασμό για την ξεκάθαρη νίκη, όμως όσο περνούσε η ώρα και τα ποσοστά της ΝΔ υποχωρούσαν, η αίσθηση που γινόταν ολοένα και πιο έντονη «γλυκόπικρη», καθώς ναι μεν η πρωτιά, αλλά με πολύ χαμηλότερα ποσοστά από τα προσδοκώμενα, αυτά δηλαδή που είχε θέσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επιτελείς του.

Λίγα μέτρα παραπέρα στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επικρατούσε και εδώ μια σχετική κατήφεια στα στελέχη του κόμματος που βρίσκονταν εκεί, γιατί ναι μεν επετεύχθη η δεύτερη θέση, με τα ποσοστά όμως του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποχωρούν περαιτέρω από την εκλογική δύναμη που είχε συγκεντρώσει στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Δίπλα στο εκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ, ανάμεικτα ήταν και εδώ τα συναισθήματα των στελεχών του, γιατί μπορεί να υπήρξε μια βραχεία αύξηση του ποσοστού του, όμως δεν κατέστη δυνατόν να καταλάβει την δεύτερη θέση, όπως ήταν ο πρωταρχικός στόχος.

Σαφώς πιο πανηγυρικό ήταν το κλίμα στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στη πλατεία Εθνικής Αντίστασης, αν και παρά την αύξηση των ποσοστών του, τα στελέχη του κόμματος είδαν να υπολείπονται εκλογικά της «Ελληνικής Λύσης» του Κυριάκου Βελόπουλου, που είναι πλέον η τέταρτη εκλογική δύναμη της χώρας.

Το εκλογικό περίπτερο της «Νέας Αριστεράς» στη πλατεία Ρήγα Φεραίου, μπορεί μεν να ήταν ανοιχτό, αλλά χωρίς στελέχη όμως, μιας και η εκλογική επίδοση του κόμματος δεν ήταν η αναμενόμενη, που μένει έτσι χωρίς εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Κοινή διαπίστωση πάντως σε όλα τα κομματικά επιτελεία ήταν η χαμηλή συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες, αφού η αποχή ξεπέρασε το 60%.