Τρίκαλα: Πλήθος κόσμου στη συνοικία της Αγίας Τριάδας για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος

Πλήθος πιστών παραβρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής, παραμονής της γιορτής του Αγίου Πνεύματος, στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετά αρτοκλασίας που τελέστηκε στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, στην ομώνυμη συνοικία της πόλης μας.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, πριν τον Εσπερινό προηγήθηκε και η περιφορά της ιερής εικόνας, ενώ ευχαριστίες για την παρουσία των πιστών απηύθυνε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας Σταυρούλα Μπαλατσούκα, μιλώντας παράλληλα και για όλα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια στη συνοικία

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε ο σύλλογος «Εύξεινος Λέσχη» Ποντίων και Μικρασιατών νομού Τρικάλων, βραβεύτηκαν οι μαθητές της συνοικίας που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις το 2021, ενώ υπήρξε πλούσια λαχειοφόρος.

Σε όλους τους πιστούς προσφέρθηκε η παραδοσιακή φιλοξενία με κριθαράκι και πρόβειο, ενώ σε ειδικά στεγασμένο χώρο υπήρξε γλέντι για όλους με παραδοσιακή λαϊκή και δημοτική ορχήστρα, με τον Γιώργο Γιαννούλα στο κλαρίνο και το Νίκο Λίνο στο μπουζούκι.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην εκδήλωση σημειώθηκαν πολλές πολιτικές παρουσίες, όπως του πρώην Νομάρχη και Βουλευτή Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη και του γιού του Γιώργου Βλαχογιάννη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ντίνου Μπάρδα, της πρώην Βουλευτή Σούλας Μερεντίτη, του Δημοτικού Συμβούλου Μιχάλη Λάππα, των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Παναγιώτας Μανταλιά και Ειρήνης Καρρά, του πρώην Αντινομάρχη και Αντιδημάρχου Τρικκαίων Μπάμπη Δεληλίγκα κ.α.

Η θρησκευτική εκδήλωση στην Αγία Τριάδα τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων.