Τρίκαλα: Ολοκληρώνονται οι χειμερινές εκπτώσεις χωρίς την αναμενόμενη κίνηση στην αγορά

Αυλαία για τις χειμερινές εκπτώσεις ετοιμάζεται να πέσει στο τέλος Φεβρουαρίου και δυστυχώς τα νέα δεν είναι ευχάριστα για τα τοπικά εμπορικά καταστήματα, αφού η κίνηση σ΄αυτά και η αγοραστική ζήτηση κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, παρά τις πολύ καλές τιμές που υπήρχαν σε όλα τα εμπορεύματα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων Χρήστο Μπλουγούρα, ασφαλώς και η υποτονική κίνηση που υπήρξε όλο αυτό το διάστημα στην αγορά, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας στους Τρικαλινούς εμπόρους. Η κυριότερη αιτία της χαμηλής κίνησης είναι σαφώς οι πολλές οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν όλα σχεδόν τα νοικοκυριά με την αύξηση των τιμών στην ενέργεια, με αποτέλεσμα το κύριο βάρος των αγορών να πέφτει μόνο στην αγορά των βασικών ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης.

Η πτώση του τζίρου των καταστημάτων αγγίζει σχεδόν το 50% σε σχέση με το 2019 και οι Τρικαλινοί έμποροι κάνουν λόγο για την επιτακτική ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων τους από την πολιτεία, καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα δεν προβλέπεται κάποια ιδιαίτερη αλλαγή και όλο το επόμενο διάστημα.