Τρίκαλα: Η χαλάρωση των μέτρων δεν σημαίνει πως όλα τελείωσαν, αντίθετα τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

 

Λίγες σκέψεις με αφορμή το χθεσινό πλήθος των πολιτών που κυκλοφορούσε καθόλη την διάρκεια της ημέρας στους δρόμους, τις πλατείες και τα καταστήματα των Τρικάλων.

Η μερική άρση και η χαλάρωση των μέτρων εκ μέρους της πολιτείας, ασφαλώς και δεν σημαίνει πως όλα τελείωσαν και ο κορονοϊός αποτελεί οριστικό παρελθόν, ίσα ίσα τώρα είναι μπροστά μας τα δύσκολα.

Η λαχτάρα και η ανυπομονησία του κόσμου να βγει και πάλι έξω μετά από 42 μέρες μιας επίπονης και δύσκολης καραντίνας, ίσως αποβεί μοιραία αν δεν ακολουθηθούν πιστά οι συστάσεις για αποστάσεις ασφαλείας και την τήρηση της ατομικής υγιεινής, γυρίζοντας μας ξανά πίσω σε στιγμές που θα θέλαμε ίσως να ξεχάσουμε.

Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να δείξει αυξημένη ατομική ευθύνη, τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας για την διασπορά της πανδημίας. Και επειδή σήμερα ο φακός του trikalaIN. gr κατέγραψε εικόνες κοινωνικής συμπεριφοράς ανθρώπων που δεν συνάδουν επακριβώς με όλα τα παραπάνω, καλό θα είναι να είμαστε όλοι υποψιασμένοι και να μην εφησυχάζουμε, γιατί κακά τα ψέματα ο αόρατος εχθρός είναι ακόμη εδώ….