Τρίκαλα: Επιστρέφει το λεωφορείο χωρίς οδηγό | “Έρχεται για να μείνει” λέει ο Φόρης Ρόμπος | Ποια δρομολόγια θα κάνει

Το λεωφορείο χωρίς οδηγό επιστρέφει στους δρόμους της πόλης των Τρικάλων. “Θα έρθει για να μείνει” απαντά σχετικά ο πρόεδρος της e-trikala Φόρης Ρόμπος σε συνέντευξη στην εκπομπή του Ράδιο Ζυγός fm100 Ραδιοζυγοστάθμιση στην Ενημέρωση με τους Δημήτρη Παδιό και Βιβή Μαργαρίτη.

Το λεωφορείο θα τεθεί σε λειτουργία στις 27 ή 28 Ιουνίου. Η διαδρομή που θα ακολουθεί είναι από τη στάση Μύλος στον Μύλο Ματσόπουλο και θα καταλήγει στα ΤΕΦΑΑ (Πύλης-Αγία Μονή, Φλαμουλίου, Καρυές, ΤΕΦΑΑ). Θα μπορούν να μετακινούνται με αυτό κανονικά επιβάτες και δεν θα είναι πιλοτικό πρόγραμμα όπως συνέβαινε τις προηγούμενες φορές. Αυτή η κίνηση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο που στόχο έχει τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών και την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών για τη διευκόλυνση των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

“Τον τελευταίο καιρό έχουν τοποθετηθεί κι έξυπνα φανάρια που θα βοηθούν στην κυκλοφορία του λεωφορείου” επισημαίνει ο κ. Ρόμπος. 

Το νέο πρόγραμμα βασίζεται σε αναβαθμισμένη τεχνολογία, προσφέροντας μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια στις διαδρομές των λεωφορείων. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει τη συνεχή επικοινωνία μεταξύ των οχημάτων και του κέντρου ελέγχου, διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία τους​.

Για την ιστορία

Το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό εμφανίστηκε στα Τρίκαλα το 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος CityMobil2, το οποίο στόχευε στη δοκιμή αυτόνομων οχημάτων σε αστικές περιοχές. Η πιλοτική αυτή εφαρμογή σημείωσε μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον επιστημόνων και φορέων από όλο τον κόσμο​.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ από το 54′