Τρίκαλα: Διήμερες εκδηλώσεις στο Μαθητικό Στέκι της ΚΝΕ

Η ΚΝΕ σε καλεί να συμμετέχεις και εσύ στις εκδηλώσεις του Μαθητικού Στεκιού στις 13 & 14 Ιούνη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου!

Με τους στίχους του Μπέρτολντ Μπρεχτ «Άλλαξε τον κόσμο, το ‘χει ανάγκη!» ως κεντρικό σύνθημα, εξελίσσονται και στα Τρίκαλα ήδη από την αρχή του μήνα οι εκδηλώσεις των μαθητικών οργανώσεων της ΚΝΕ στο κέντρο της πόλης. Καθημερινά, με σημείο αναφοράς την πλατεία Ρήγα Φεραίου δεν λείπει η πλούσια συζήτηση στο τραπεζάκι της ΚΝΕ με τους μαθητές και τους νέους της πόλης, ενώ το δεκαήμερο θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Ιούνη με ποικίλες δραστηριότητες.

Η ΚΝΕ σε καλεί και ‘σένα να ενώσουμε τις φωνές μας γιατί οι ανάγκες, η ευτυχία των νέων όλου του κόσμου δεν χωράνε στο σημερινό άδικο σύστημα που μετατρέπει το σχολείο σε πανάκριβο εξεταστικό κέντρο, που καταστρέφει το περιβάλλον, που μας αφήνει εκτεθειμένους σε πανδημίες, που γεννά φτώχεια, πολέμους και φασισμό. Έλα στο Μαθητικό Στέκι της ΚΝΕ με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου. Έλα να μάθεις από πρώτο χέρι για τι παλεύει η ΚΝΕ. Όπως κάθε χρόνο με το μαθητικό φεστιβάλ έτσι και φέτος, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ δίνουμε ραντεβού στο μαθητικό Στέκι, με τη δίψα μας για συζήτηση, την δίψα μας για πολιτιστική δημιουργία, για διασκέδαση.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων έχει ως εξής:

Σάββατο 13/6

20.00 – Ποδηλατοδρομία ενάντια στο οικολογικό έγκλημα στον Πηνειό

Κυριακή 14/6

20.00 – Θεματικό παιχνίδι escape room με θέμα την πανδημία του COVID-19 και παρουσίαση ερωτηματολογίων πάνω στο ίδιο θέμα

20.30 – Παρουσίαση debate από την ΟΒ ΓΕΛ με θέμα “σχολείο 2020 – δυνατότητες vs πραγματικότητα”

21.00 – Συναυλία από μαθητές

Τα όνειρα και το μέλλον μας δεν τα εγκαταλείπουμε. Αγωνιζόμαστε να τα κάνουμε πράξη! Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να ζήσουμε καλύτερα. Αυτό που μπαίνει εμπόδιο είναι το καπιταλιστικό σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Όλοι εμείς, τα μέλη της ΚΝΕ αγωνιζόμαστε για τον πιο όμορφο, τον πιο ανθρώπινο και σπουδαίο στόχο: Για να αλλάξουμε τον κόσμο, για να τραβήξει η Ιστορία της ανθρωπότητας μπροστά.