Τρίκαλα: Χριστούγεννα με ήλιο, Πρωτοχρονιά με βροχές και χιόνια

Χωρίς αξιόλογες διακυμάνσεις θα κυλήσει ο καιρός μέχρι και τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη, με τις βροχές να είναι γενικά λίγες και αυτές στο Ιόνιο, τα ανατολικά ηπειρωτικά, το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο και την Μακεδονία ενώ μετά την Τρίτη και αυτές θα υποχωρήσουν δίνοντας τη θέση τους σε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ανεβάζοντας ταυτόχρονα την θερμοκρασία.

Ωστόσο, μετά και τα Χριστούγεννα αναμένουμε διαδοχικές κακοκαιρίες που θα δώσουν αρκετές βροχές, αλλά και χιόνια στα ορεινά. Με την αλλαγή του χρόνου ο μετεωρολόγος εκτιμά ότι θα υπάρξει περισσότερο κρύο και τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους σε πιο χαμηλά υψόμετρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού, σύμφωνα με την ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο Facebook

Για τα Τρίκαλα ο καιρός των Χριστουγέννων προβλέπεται να είναι αίθριος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις και με την θερμοκρασία να κυμαίνεται σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7ο έως 14ο.

Τις επόμενες μέρες μετά τα Χριστούγεννα ο καιρός θα χαλάσει, με τις ισχυρές βροχές και τα χιόνια ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο να είναι στη  ημερήσια διάταξη και την θερμοκρασία να πέφτει αισθητά.