ΤΡΙΚΑΛΑ: Απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Ο.Σ.Ε.

DSC04507

Ο εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ έκανε “άνω-κάτω” τα δρομολόγια της γραμμής Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα, με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία και την δικαιολογημένη αγανάκτηση του επιβατικού κοινού.

Τρικαλινοί και Καλαμπακιώτες, οι οποίοι βρέθηκαν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Καρδίτσας για να ταξιδέψουν με το μεσημεριανό δρομολόγιο (12:42), πληροφορήθηκαν αρχικά ότι το τρένο θα είχε μία ώρα καθυστέρηση. Οι πιο πολλοί δεν έδωσαν σημασία, καθώς αφ’ ενός αγνοούσαν την αιτία, αφ’ ετέρου είναι… συνηθισμένοι από τέτοια (σ.σ. συχνό το φαινόμενο, ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες).

Ωστόσο, τα εξήντα λεπτά πέρασαν, σφύριγμα δεν ακούσθηκε και, μοιραία, άρχισαν να τους “ζώνουν τα φίδια”! Επίσημη ενημέρωση δεν υπήρχε και η ανησυχία εντείνονταν… Τελικά, μαθεύτηκε ο λόγος της αργοπορίας και πως η μεταφορά τους θα γίνονταν με λεωφορείο μισθωμένο από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

DSC04512

Όταν, ελάχιστα λεπτά αργότερα, αφίχθη το πούλμαν όλοι χάρηκαν. Μόλις “ξεφόρτωσε”, επιβιβάσθηκαν για να συνεχίσουν το ταξίδι. Όμως, ο οδηγός τους… κατέβασε, λέγοντάς τους ότι θα επέστρεφε στη βάση του και οι επιβάτες θα εξυπηρετούνταν από δύο άλλα λεωφορεία, τα οποία, εν τω μεταξύ, είχαν αναχωρήσει από την Αμφίκλεια με κατεύθυνση την γειτονική πόλη. Βέβαια, διαμαρτυρήθηκαν, μα δεν μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς…
Την κατάσταση προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν ανεπιτυχώς κάποιοι ταξιτζήδες, οι οποίοι άρχισαν τα… παζάρια και τις προσφορές (8 ευρώ το κεφάλι και πάει λέγοντας…). Οι ταξιδιώτες έμειναν άφωνοι βλέποντας να διέρχεται “σφαιράτη” η 884 σιδηροδρομική μηχανή του Ο.Σ.Ε. με εντελώς άδεια βαγόνια!!!

DSC04509

«Θα πάτε με το πούλμαν. Αυτήν την οδηγία έχουμε!…», είπε ο υπεύθυνος στους… εμβρόντητους συμπολίτες/-τισσες, οι οποίοι είχαν… βαρεθεί να περιμένουν μέσα στην ζέστη και την… εγκατάλειψη!!
Το ρολόι έδειχνε 15:15 [δες φωτό του trikalaIN] σαν στάθμευσε το ίδιο λεωφορείο που ξαναήλθε 45′ νωρίτερα!

Ετούτη τη φορά ο ιδιοκτήτης δεν… εμπόδισε κανέναν ν’ ανεβεί κι έτσι μισή ώρα μετά, κι αφού του έδειχναν οι επιβαίνοντες τον… δρόμο, γινόταν η πρώτη στάση για αποβίβαση στον Σ.Σ. Τρικάλων και ύστερα από τριάντα λεπτά στον Σ.Σ. Καλαμπάκας.

.