Τρέξιμο τον χειμώνα: Εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα

Το τρέξιμο είναι μια από τις πλέον διαδεδομένες μορφές άθλησης. Εύκολο, χωρίς ανάγκη για συγκεκριμένο χώρο ή εξειδικευμένο εξοπλισμό, προσιτό σε όλους. Ακόμη κι έτσι, όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να λαμβάνει υπόψη του ο κάθε δρομέας, ανεξάρτητα από το επίπεδό του. Έτσι, είτε πάτε να κάνετε αρκετά χιλιόμετρα στον κοντινότερό σας χώρο άθλησης ή αν απλά βγαίνετε για να κάνετε δυο γύρους το τετράγωνο, φροντίστε να δώσετε βάση στα παρακάτω:

Ασφάλεια

Το πιο σημαντικό θέμα είναι να παραμείνετε ασφαλής. Δεδομένου ότι το χειμώνα τρέχετε στο σκοτάδι, είναι σημαντικό να βρείτε τα κατάλληλα μέρη για να τρέξετε.

Γενικά, είναι καλό να επιλέγετε καλά φωτισμένες και κατοικημένες περιοχές – τα πάρκα το βράδυ δεν είναι ασφαλή, να τα αποφεύγετε.

Ενυδάτωση

Απαραίτητη, καθώς με την εφίδρωση το σώμα χάνει όχι μόνο υγρά αλλά και ηλεκτρολύτες που είναι απαραίτητοι τόσο για τον οργανισμό, όσο και για τις επιδόσεις σας. Το νερό είναι απαραίτητο για να διατηρηθείς ενυδατωμένος και να αποφύγεις δυσάρεστες συνέπειες όπως κράμπες ή ναυτία, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος της άσκησης, ενώ η αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερα και πιο γρήγορα με τα ειδικά ισοτονικά ποτά που διατίθενται για αθλητές.

Ένδυση

Το καλύτερο είναι ντύνεσαι σε «στρώσεις». Οι στρώσεις στα ρούχα σου επιτρέπουν να ξεκινάς ζεστός στην αρχή του τρεξίματος κι έπειτα εύκολα να μπορείς να αφαιρείς ρούχα όσο ζεσταίνεσαι

Κίνητρο

Για πολλούς υποψήφιους – ειδικά το χειμώνα – η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η διατήρηση των κινήτρων σας. Δύο βασικές στρατηγικές είναι είτε να θέσετε έναν στόχο, ή να τρέχετε μαζί με άλλους ανθρώπους.

Μην κάθεστε άλλο στον καναπέ λοιπόν εξοπλιστείτε κατάλληλα και ετοιμαστείτε να… καταπιείτε τα χιλιόμετρα!

topontiki.gr