Τραχανάς κοκκινιστός με φέτα

10′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τραχανά κοκκινιστό αρχικά, ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο και τον τραχανά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας, ώστε να λαδωθούν καλά.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό και αλάτι.
  5. Όταν πάρει βράση, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να χυλώσει η σούπα.
  6. Σκορπίζουμε τη ρίγανη και, αν θέλουμε, σερβίρουμε, τον κοκκινιστό τραχανά, με θρυμματισμένη φέτα.

gastronomos.gr