Η ΠΑΣΕΓΕΣ σε μελέτη της διαψεύδει τη διαδεδομένη και «αποπροσανατολιστική» άποψη ότι η χώρα µας «δεν παράγει τίποτα».
Ειδικότερα σε ένα σύνολο 41 βασικών αγροτικών – διατροφικών προϊόντων που παρακολουθεί συστηματικά η ΠΑΣΕΓΕΣ, το ποσοστό αυτάρκειας του έτους 2011 βρίσκεται στο επίπεδο του 91,5%.
Το ποσοστό αυτάρκειας στη φυτική παραγωγή ανέρχεται, κατά μέσο όρο, στο 96% περίπου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την ζωική παραγωγή είναι 76% .
Η αυτάρκεια εξακολουθεί να διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως το κρέας, όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 55% περίπου, με το μικρότερο ποσοστό να καταγράφεται στο βόειο κρέας (28,70%) και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο κρέας (93,72%).
Ο σχετικός Πίνακας δείχνει ότι η χώρα μας παράγει πολλά και με κάποιες βελτιωτικές προσπάθειες το επίπεδο αυτάρκειας θα μπορούσε να φθάσει το 100% !