Τώρα το… κακό ΔΝΤ έγινε «σύμμαχος» της κυβέρνησης

tsipras-to

Να προσέλθουν με ψυχραιμία στις κάλπες, ζυγίζοντας τα επιχειρήματα, κάλεσε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τους πολίτες σε διάγγελμά του, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «βαρύνουσας σημασίας» την έκθεση του ΔΝΤ που είδε την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας, μια έκθεση που αποτελεί «δικαίωση για την ελληνική κυβέρνηση», αφού επιβεβαιώνει -όπως είπε- το αυτονόητο, δηλαδή ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

«Αυτή η θέση δεν παρουσιάστηκε ποτέ από τους δανειστές. Έλλειπε και από την πρόταση των θεσμών» είπε και πρόσθεσε: «Η έκθεση του ΔΝΤ δικαιώνει την επιλογή μας να μην αποδεχθούμε μια συμφωνία που παρακάμπτει το ζήτημα του χρέους».

Σύμφωνα με τον έλλληνα πρωθυπουργό, την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώπη, αλλά αν υπό το κράτος εκβιασμών θα συνεχίσουμε μια πολιτική που και οι ίδιοι παραδέχονται ότι οδηγεί σε αδιέξοδο, αν θα αποδεχθούμε να κόψουμε και άλλο τις συντάξεις, για να εκπληρώνουμε ένα μη βιώσιμο χρέος ή εάν θα ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας δύναμη για μια συμφωνία, όπως είπε.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε ακόμη τους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα και να σεβαστούν τις αντίθετες απόψεις, λέγοντας πως «ότι και αν επιλέξουμε τη Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα να μας χωρίζει».

«Το όχι σε μια μη βιώσιμη συμφωνία δεν σημαίνει ρήξη με Ευρώπη αλλά συνέχιση της διαπραγματεύσης με καλύτερους όρους», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, καλώντας τους πολίτες να πουν όχι στα τελεσίγραφα, αλλά και όχι στο διχασμό.

thetoc.gr