Τοποθέτηση Μιχάλη Ταμήλου στην Βουλή για Μπαλτάκο

 

tamilos mixalis

Η τοποθέτηση του βουλευτή Τρικάλων στην Βουλή για την υπόθεση Μπαλτάκου

Έτσι, λοιπόν, κι εγώ δεν μπορώ παρά να σχολιάσω το γεγονός της ημέρας, που αφορά το Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Μπαλτάκο. Τιμώ την προσφορά του κ. Μπαλτάκου στην παραγωγή του νομοθετικού έργου. Πολλές φορές βοήθησε να βρεθούν λύσεις σε νομοθετικές παρεμβάσεις που ως Βουλευτής ζήτησα και θεωρώ ότι προσέφερε έργο υποστηρίζοντας το έργο των Υπουργών της Κυβέρνησης. Φυσικά, αυτό δεν άρεσε στην Αντιπολίτευση και γι’ αυτό πολλές φορές οι επιθέσεις στο πρόσωπό του ήταν διαρκείς κι επίμονες.

Όμως, στο ζήτημα της προσωπικής του ανάμειξης σε πολιτικά ζητήματα και ειδικά στις σχέσεις του με στελέχη της Χρυσής Αυγής θεωρώ ότι έκανε λάθος και υπέρβαση των πολιτικών ορίων.
Εξέθεσε την Κυβέρνηση και ειδικότερα τον Πρωθυπουργό, ο οποίος ήταν προσωπικός του φίλος, όπως είπε. Μπορώ να πω μάλιστα ότι πρόδωσε την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και ανέλαβε την ευθύνη να συναλλάσσεται με έναν υβριστή, έναν υπονομευτή του δημοκρατικού πολιτεύματος και του Κοινοβουλίου. Ήταν μεγάλο λάθος.

Εμείς όλοι οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν επιθυμούμε καμιά συναλλαγή με το κόμμα και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Η υπόθεση αυτή πρέπει να αποτελέσει αφορμή για ένα ξεκαθάρισμα των στόχων. Και ο Πρωθυπουργός πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες που θα εμπεδώσουν την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της εθνικής ευθύνης, στο οποίο δεν έχουν θέση οι θιασώτες και συνομιλητές της άκρας Δεξιάς. Υπάρχει ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα της χώρας σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο, με συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα με πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.