Με τον Υπουργό Σταύρο Κοντονή συναντήκε το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πραγματοποιήθηκε χτες συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Μετά από πρόσκληση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρου Κοντονή και παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής, Ευτύχιου Φυτράκη και του Γενικού Διευθυντή Σωφρονιστικής και Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ιωάννη Σταλίκα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας των Εξωτερικών Φρουρών εξέθεσαν τα προβλήματα και τα αιτήματα των συναδέλφων τους.

Ο πρόεδρος των Εξωτερικών Φρουρών Γιάννης Αναγνώστου μετά από μία σύντομη ενημέρωση σχετικά με την Υπηρεσία και τα πεπραγμένα της στον Υπουργό, μοίρασε το λόγο στα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία και ανέπτυξαν τα επιμέρους θέματα όπως η ιεραρχία της φρουράς, οι υποδομές, οι εγκαταστάσεις κλπ, έτσι ώστε να υπάρχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για τα χρονίζοντα προβλήματα της Εξωτερικής Φρουράς και τις προτεινόμενες από την Ομοσπονδία λύσεις τους. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες για την επίλυση τους στα πλαίσια της υφιστάμενης δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και τις οικονομικές δυνατότητες του προϋπολογισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η συνάντηση έκλεισε με τον Πρόεδρο Γιάννη Αναγνώστου να ευχαριστεί τον Υπουργό για την πρόσκληση και για την διάθεση για την ταχεία επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης. Δεσμεύτηκε δε, ότι η Ομοσπονδία και τα μέλη της θα είναι πάντα αρωγοί στις προσπάθειες του Υπουργείου για την επίλυση των προβλημάτων των υπαλλήλων αλλά και για την αναδιάρθρωση του Σωφρονιστικού Συστήματος.