Τον Σύλλογο πολυτέκνων επισκέφθηκε ο Γιάννης Χάϊδος

Τα γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων επισκέφθηκε την Τετάρτη ο Περιφερειακός Σύμβουλος και εν δυνάμει υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Χάϊδος.

Μετά την ενημέρωσή που είχε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κων/νο Βήτα για τα προβλήματα και τα θέματα που απασχολούν την πολύτεκνη οικογένεια, ο Γιάννης Χάϊδος υπογράμμισε «Με αφορμή τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθυσμό της χώρας μας μετά την περσινή απογραφή, επισκέφτηκα τον σύλλογο για να ενημερωθώ για τις συνθήκες που επικρατούν σχετικά με τις πολύτεκνες οικογένειες και όσα προβλήματα αντιμετωπίζουν. Δυστυχώς ο πρόεδρος αλλά και η δραστήρια και έμπειρη συνεργάτης το , μου παρουσίασαν μια κατάσταση σχεδόν δραματική. Μέρα με τη μέρα οι γεννήσεις μειώνονται και πλέον σπάνια μια οικογένεια ξεπερνά τα τρία τέκνα ώστε να χαρακτηριστεί πολύτεκνη…Οι ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες της τελευταίας δεκαετίας των μνημονίων που οδήγησαν και σε περικοπές των ελάχιστων προνομίων που απολάμβαναν ως επιβράβευση οι πολύτεκνοι, έχουνε οδηγήσει σε τεράστια μείωση τις γεννήσεις νέων παιδιών. Επίσης η οικονομική αδυναμία των μελών να φανούν συνεπείς προς την ετήσια συνδρομή τους προς τους συλλόγους, έχει προκαλέσει με τη σειρά της δυσκολίες που πιθανότατα δε θα επιτρέψουν στη συνέχιση της λειτουργίας των συλλόγων, ελλείψει άλλων χρηματοδοτικών πόρων…Μετά και τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ήρθανε στο φως της δημοσιότητας ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού και δείχνουν μείωση σχεδόν μισό εκατομμύριο στον πληθυσμό μας , πρέπει να λάβουμε μέτρα αντίδρασης…
Χρέος και καθήκον μας είναι να δράσουμε γρήγορα και υπεύθυνα για την ανάσχεση αυτού του φαινομένου…Η αποζημίωση για κάθε μητέρα (215 ευρώ το δίμηνο) που έπαψε να χορηγείται, πρέπει να ενταχθεί ξανά στις δαπάνες του κράτους άμεσα !
Επίσης τα δικαιώματα στην μοριοδότηση των πολυτέκνων για προκηρύξεις , πρέπει να διευρυνθούν και φυσικά όπου έχουνε πάψει , να ενεργοποιηθούν ξανά!
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει ήδη αναλύσει τις πρωτοβουλίες που θα λάβει για να εκτονωθεί το έντονο δημογραφικό πρόβλημα και σέβεται απόλυτα τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα που καλούνται οι πολύτεκνες οικογένειες να νικήσουν».