Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας βράβευσαν η Παγκόσμια και η Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία

vraveysi koe

Με το Βόλο και τη Θεσσαλία να διοργανώνουν άκρως επιτυχημένα το τέταρτο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου (11ο Παγκόσμιο Νέων Γυναικών) σε ισάριθμα χρόνια, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης (FINA) και η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας βράβευσαν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, απονέμοντάς του τα εύσημα για τις αλλεπάλληλες αθλητικές διοργανώσεις που έλαβαν χώρα στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως πέραν των τεσσάρων παγκοσμίων πρωταθλημάτων στο Βόλο, η Θεσσαλία τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει να επιδείξει πολλές ακόμη σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις όπως οι Βαλκανικοί αγώνες νέων κολύμβησης, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών τεχνικής κολύμβησης, οι πανελλήνιοι χειμερινοί αγώνες κολύμβησης ανοιχτής κατηγορίας, τα πανελλήνια χειμερινά πρωταθλήματα κολύμβησης, το βαλκανικό πρωτάθλημα νέων πόλο και τους κολυμβητικούς αγώνες στη Λάρισα και την Καρδίτσα.
Επιπρόσθετα, το 2017 ο Βόλος θα υποδεχθεί μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων.

Στο πλαίσιο δείπνου που παρέθεσε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας στους αρχηγούς των αποστολών των εθνικών ομάδων που λαμβάνουν χώρα στο 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών, το μέλος της ΤΕ της FINA κ. Tζιάνι Λόντζι και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος απένειμαν στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό τιμητικές πλακέτες εξάροντας το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια συνδράμει με όλες τους τις δυνάμεις στο να έρχονται μεγάλες διοργανώσεις στη Θεσσαλία.

Όπως σημείωσε ο κ. Διαθεσόπουλος, ειδικά για την παρούσα διοργάνωση αξίζουν περισσότερα συγχαρητήρια καθώς παρά το γεγονός πως ήρθε στο Βόλο την τελευταία στιγμή, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία παραπέμποντας σε… «παγκόσμιο ρεκόρ». Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας μίλησε για μία «πολύ καλή σχέση Περιφέρειας και Κολυμβητικής Ομοσπονδίας» η οποία εγγυάται για το μέλλον μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στη Θεσσαλία».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η επιτυχημένη διοργάνωση και του 11ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών, το οποίο όπως όλοι γνωρίζουν ήρθε κυριολεκτικά στο παρά πέντε στην πόλη του Βόλου, δείχνει για μία ακόμη φορά αφενός το επίπεδο της Θεσσαλίας σε οργάνωση και υποδομές αθλητισμού και από την άλλη πως όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να καταφέρουμε το ακατόρθωτο. Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με το δήμο Βόλου, τους φορείς και φυσικά τους εθελοντές και από κοινού με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας με την οποία διατηρούμε άριστη συνεργασία εδώ και χρόνια, φέρνουμε σε πέρας επιτυχημένα μία ακόμη παγκόσμιας εμβέλειας αθλητική διοργάνωση.

Ήταν μία πρόκληση για εμάς, ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία όπου η πατρίδα μας βρίσκεται στο μάτι του παγκόσμιου κυκλώνα, αλλά νομίζω πως όλοι αυτοί που ταξίδεψαν από τις χώρες τους για να έρθουν στο Βόλο, είτε αθλητές, είτε αποστολές, είτε επισκέπτες, θα επιστρέψουν με τις καλύτερες των εντυπώσεων στις πατρίδες τους. Κι αυτό είναι μία διπλή επιτυχία για εμάς, γιατί με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε εκατοντάδες πρεσβευτές της Θεσσαλίας και της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Η Θεσσαλία είναι μία κατεξοχήν αθλητική Περιφέρεια και γι’ αυτό δε θα πάψουμε να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, γιατί ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής γιατί διαπλάθει σώμα και πνεύμα και μάλιστα το πόλο όπως και τα ομαδικά αθλήματα μαθαίνει στους νέους πώς να λειτουργούν αρμονικά μέσα σ’ ένα σύνολο. Μαθαίνουν να συνεργάζονται για το καλό της ομάδας.

Πολλαπλά όμως είναι τα οφέλη και για την πόλη του Βόλου μέσα από αυτή τη διοργάνωση η οποία έκανε το Βόλο επίκεντρο του διεθνούς αθλητικού ενδιαφέροντος με εκατοντάδες επισκέπτες.
Θέλω τέλος να ευχαριστήσω την Παγκόσμια και την Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία για τη σημαντική τιμή που μου έκαναν, αλλά και για μία ακόμη παγκόσμια διοργάνωση που ήδη έχει προγραμματιστεί να έρθει στο Βόλο το 2017».

.