Τον Οκτώβριο οι προκαταβολές επιδοτήσεων των αγροτών

eas-trikalon

Ολοκληρώνονται οι έλεγχοι εκ μέρους του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να πληρωθούν οι έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι τις επιδοτήσεις, τον ερχόμενο Οκτώβριο. Η προκαταβολή θ’ αφορά το 50% του συνολικού ποσού. Οι παραγωγοί θα εξοφληθούν τον Δεκέμβριο.

Η διαχειριστική Επιτροπή των άμεσων ενισχύσεων της ΕΕ, κατά τη συνεδρίασή της την Τετάρτη 25 Ιουλίου, έκανε δεκτή την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να επιτραπεί στα κράτη μέλη να προκαταβάλουν το 50% των άμεσων ενισχύσεων της ΚΑΠ για το 2012. Αυτή την περίοδο αρχίζουν οι τελευταίοι διασταυρωτικοί έλεγχοι.

Σημειώνεται ότι σχετική αίτηση προς την Κομισιόν να πληρώσουν τις άμεσες ενισχύσεις υπέβαλαν 10 συνολικά χώρες οι : Πολωνία, Ισπανία, Ιταλία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Γαλλία, Λετονία, Ρουμανία, Ιρλανδία και Ελλάδα.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι τα κράτη μέλη μπορούν θα πληρώσουν νωρίτερα τις ενισχύσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση αλλά και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οποίες κυριαρχούν σε πολλές χώρες της ΕΕ.

 

 

.

 

 

 

 

.