Τον Νοέμβριο το ραντεβού για τις κάλπες και την εκλογή αρχηγού

Με ταχύτατους ρυθμούς αναμένεται να κινηθεί τις προσεχείς μέρες η διαδικασία «ενοποίησης» των κομματικών ψηφίδων της Κεντροαριστεράς αφού και οι διεκδικητές της ηγεσίας παίρνουν ο ένας μετά τον άλλο θέση στην αφετηρία.

Στόχος είναι η εκλογή αρχηγού να γίνει το αργότερο έως τις 15 Νοεμβρίου αλλά ακόμη μένουν να καθοριστεί ο ακριβής αριθμός των υποψηφίων αρχηγών, το χρονοδιάγραμμα και η διαδικασία. Και πρωτίστως να συμφωνήσουν και να αποδεχθούν όλοι οι υποψήφιοι τους «κανόνες τους παιχνιδιού».

Η εκλογή αρχηγού ίσως να μην είναι το δυσκολότερο βήμα στην διαδικασία ενοποίησης της κατακερματισμένης Κεντροαριστεράς αφού στη συνέχεια θα πρέπει να απαντηθούν και ουσιωδέστερα για τη χώρα ερωτήματα.

Τα οποία θέτει εμμέσως πλην σαφώς και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» διατηρώντας αποστάσεις και διατυπώνοντας ενστάσεις γιατί όπως σημειώνει προκρίνεται η οργανωτική ενοποίηση.

Φώφη – Καμίνης – Ραγκούσης στέκονται στην αφετηρία  – έτοιμος και ο Σταύρος

Την Δευτέρα η Φώφη Γεννηματά θα συναντηθεί με τον Γιώργο Καμίνη ο οποίος ήταν ο πρώτος μετά από την ίδια που έθεσε υποψηφιότητα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναμένεται να έχει λάβει την οριστική απόφαση να είναι υποψήφιος για την προεδρία του καινούργιου σχηματισμού μέσα στην εβδομάδα. Επιμένει στους τρεις όρους: ηλεκτρονική ψηφοφορία, συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού και αναλογικό ιδρυτικό συνέδριο της νέας παράταξης για να εκφράζονται όλες οι τάσεις και οι υποψήφιοι και αναμένει αν αυτοί θα γίνουν δεκτοί από την κ. Γεννηματά. Αν εκπληρωθούν και οι τελευταίοι όροι, τότε τη Δευτέρα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις και την προσεχή Πέμπτη θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Ζεσταίνονται Μανιάτης- Ανδρουλάκης – Θεοχαρόπουλος

Ο πρώην υπουργός Ενέργειας και νυν βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης θα ανακοινώσει επισήμως την πολιτική του πλατφόρμα την ερχόμενη Πέμπτη (μουσείο Μπενάκη, 12:00) ενώ και ο Νίκος Ανδρουλάκης κρατά και εκείνος «ζεστή» την υποψηφιότητα του και αναμένονται οι αποφάσεις του. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος το σκέφτεται ακόμη.

Πότε οριστικοποιεί την διαδικασία η επιτροπή Αλιβιζάτου 

Μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας- εκτός απροόπτου – η επιτροπή Αλιβιζάτου, που έχει επιφορτιστεί με τις διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού Κεντροαριστεράς θα δημοσιοποιήσει το χρονοδιάγραμμα και τους κανόνες της εκλογής.

Σε συνεδρίαση που έγινε την Παρασκευή ο Νίκος Αλιβιζάτος παρουσίασε εκτενώς την πρόταση του για την διαδικασία της εκλογής.

Προκρίνεται  και εκλογή με τον παραδοσιακό τρόπο ,αυτοπρόσωπη παρουσία στην κάλπη και τον ηλεκτρονικό δηλ. εξ’ αποστάσεως κυρίως για όσους από το εξωτερικό επιθυμούν να μετάσχουν στην διαδικασία. Ο κ. Αλιβιζάτος διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι η επιτροπή θα διασφαλίσει απολύτως και τον ανοικτό και τον αδιάβλητο χαρακτήρα της εκλογής του νέου αρχηγού.

thetoc.gr