Τον Ιούνιο ξεκινούν οι διακοπές των Βρετανών στην Ελλάδα

Αισιοδοξούν ότι οι εμβολιασμοί θα οδηγήσουν τη χώρα μας στην «πράσινη λίστα»

Για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ετοιμάζονται οι Βρετανοί και φαίνεται πώς στις κορυφαίες προτιμήσεις τους θα βρίσκεται και η Ελλάδα

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση της Μπόρις Τζόνσον είναι αισιόδοξη, ότι τόσο η χώρα μας, όσο η Γαλλία και η Ισπανία θα προχωρήσουν ικανοποιητικά τον εμβολιασμό τους, προκειμένου να μπουν στην «πράσινη λίστα» στα τέλη Ιουνίου.

Παράλληλα, πανηγυρίζουν και για την εισήγηση της Κομισιόν για άρση των περιορισμών στα «μη απαραίτητα ταξίδια» για χώρες με δυνατό εμβολιαστικό προφίλ, όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία. «Οι Ευρωπαίοι μας παρακαλούν να πάμε εκεί για διακοπές» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι βρετανικές εφημερίδες.

Μάλιστα, τα πρώτα ταξίδια αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 17 Μαΐου χωρίς τη χώρα μας, αλλά σε Πορτογαλία, Μάλτα και Γιβραλτάρ, χώρες που αναμένεται να βρίσκονται στην «πράσινη λίστα» που αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις προσεχείς ημέρες.

«Ο Ιούνιος θα είναι ένας κανονικός μήνας για ταξίδια, πολλοί από τους παραδοσιακούς προορισμούς διακοπών θα είναι στην πράσινη λίστα μέχρι τότε», ανέφερε κυβερνητική πηγή στους Times.

news.gr