Τον δικό τους «Γολγοθά» (ξανά) ανεβαίνουν οι επαγγελματίες της εστίασης στα Τρίκαλα

«Ώρα μηδέν» για την εστίαση στα Τρίκαλα. Δύσκολες μέρες έρχονται και πάλι για όλους τους επαγγελματίες του χώρου, λίγους μόλις μήνες μετά το πρώτο lockdown την περασμένη άνοιξη.

Το δεύτερο lockdown των καταστημάτων (θα επιτρέπεται μόνο το takeaway και το delivery) που ξεκινάει από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει στην καλύτερη των περιπτώσεων ένα ολόκληρο μήνα, αν δεν χρειαστεί να ξανακλείσουν και τον Δεκέμβριο, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών και υπαλλήλων αυτών των επιχειρήσεων στην ανεργία, αφού πολλές απ’ αυτές δεν θα μπορέσουν να σταθούν βιώσιμες λόγω μεγάλων οικονομικών ανοιγμάτων και θα οδηγηθούν αναγκαστικά σε λουκέτο.

Όλοι οι επαγγελματίες του χώρου είναι θορυβημένοι με αυτά τα νέα μέτρα και εκφράζουν κραυγή αγωνίας και την απόγνωση τους για το εργασιακό τους μέλλον. Ήδη είναι προγραμματισμένες για την Δευτέρα επισκέψεις του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου ιδιοκτητών καφετεριών Τρικάλων στο Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη, ώστε να τους θέσουν την δεινή θέση στην οποία βρίσκονται, ζητώντας παράλληλα την έμπρακτη στήριξη τους.