Το τελευταίο αντίο στον Ηπειρώτη Ντίνο Κρεβούρη

Της Νίκης Χύτα

τ. Προέδρου Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων

Λίγο πριν από το μεσημέρι της Κυριακής 21 Ιουνίου σαν κεραυνός έπεσε η θλιβερή είδηση ότι ο Ντίνος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Απίστευτο. Μια εκκωφαντική βουβαμάρα. Η ατμόσφαιρα γύρω μας βαριά. Εδώ και δεκαετίες γνώρισα έναν φλογερό πατριώτη. Έναν άνθρωπο επικοινωνιακό με απαράμιλλο ήθος. Τα παιδιά μας μαζί στο σχολείο και από τότε αχώριστοι φίλοι μέχρι και σήμερα.

Ντίνο, υπήρξες ενεργό μέλος του Συλλόγου Ηπειρωτών. Πάντα έδειχνες αμείωτο ενδιαφέρον για τις δράσεις του. Κοσμούσες με την παρουσία σου όλες τις εκδηλώσεις, εκδρομές, παρουσιάσεις κ.λ.π. Αγωνιστής, ανιδιοτελής, αυτοδημιούργητος επιστήμονας, γενναιόδωρος, πολύτιμος φίλος. Πορεύτηκες σε όλη τη διαδρομή της ζωής σου με την αγαπημένη σου σύζυγο Σοφία.

Αγαπούσες με πάθος τον τόπο που γεννήθηκες, τον Ελαφότοπο Ιωαννίνων. Ήσουν υπερήφανος για τα δυο σου παιδιά τον Παναγιώτη και τον Δημήτρη και τα καμάρωνες. Τα έμαθες να αγωνίζονται και να διεκδικούν το αύριο. Η λέξη απώλεια αποκτά τη δική της διάσταση.

Η Ήπειρος έγινε φτωχότερη. Θα λείψει η δύναμη της ψυχής σου, η καλοσύνη σου, το χαριτωμένο σου ευγενικό χαμόγελο.  Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Τρικαλινής γης που σε σκεπάζει.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου φίλε και πατριώτη Ντίνο.